El conseller de Sanitat anuncia 5,1 milions per al departament de salut de Vinaròs

Ho ha anunciat a Benicarló junt amb l'ampliació del CSI de Benicarló

El conseller de Sanitat, Miguel Mínguez ha visitat avui el Centre de Salut Integrat (CSI) de Benicarló i ha anunciat per a principis del pròxim any la licitació de la redacció del projecte i la direcció d’obra dels treballs d’ampliació que permetran dotar al centre amb 1.400 metres quadrats assistencials més.

Les obres d’ampliació contemplen la construcció d’un nou mòdul disposat en planta baixa i dues altures de manera que obtindran més espai les àrees d’Urgències, Rehabilitació, Pediatria, Medicina i Infermeria de Família, Odontologia i Treball Social, així com zones de descans, despatxos administratius, magatzematge i neteja. Segons ha concretat el conseller, “el pressupost estimat per a l’execució d’aquestes obres ascendeix a 2 milions d’euros, dels quals ja s’han inclòs 800.000 en els pressupostos de la Generalitat Valenciana de 2023”.

El CSI de Benicarló atén una població d’uns 28.000 habitants que s’incrementen en l’època estival per la seva proximitat a nuclis turístics i compta amb tots els serveis assistencials d’un centre de salut convencional, a més d’albergar consultes d’especialistes i un Punt d’Atenció Continuada-Urgències.

D’aquesta manera, el CSI ofereix atenció en les especialitats d’Oftalmologia, Traumatologia, Rehabilitació i Pediatria especialitzada en Lactància, a més de disposar d’Unitat de Radiologia convencional, Unitat de Rehabilitació/Fisioteràpia i Unitat d’Odontologia i Odontopediatria. Quant a Atenció Primària compta amb consultes de Medicina de Família, Pediatria, Infermeria de Família, pediàtrica i de gestió de casos, àrea maternal i Treball Social.

Després de l’ampliació, el centre de salut augmentarà els espais assistencials dirigits a l’atenció de la població amb una nova consulta per a pediatria, medicina de família i infermeria en la zona d’Urgències; tres noves consultes de medicina de família, altres tres d’infermeria, una d’odontopediatria, dues consultes polivalents i dos despatxos de Treball Social i gestió de casos en la primera planta; i dues noves consultes de fisioteràpia, gimnàs, boxs i vestuaris per a Rehabilitació, juntament amb dues noves consultes per a especialitats mèdiques, en la tercera planta.

També es dotarà d’espais per a descans de les guàrdies, sales d’espera més àmplia, àrees d’esterilització i un ascensor per a connectar les diferents altures i garantir l’accessibilitat al centre.

“Durant els últims 10 anys aquest centre ha incrementat les consultes totals registrades en un 25% pel que donem resposta a una necessitat assistencial de la població de Benicarló i del Departament de Salut de Vinaròs”, ha explicat el conseller durant la visita al centre al costat de l’alcaldessa del municipi, Xaro Miralles, la gerent del departament de salut de Vinaròs, Vanessa Jorge, el Director general d’Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructura, Jaime Peris, i el Subdirector General d’Avaluació de la Gestió Assistencial, Ramón Limón.

L’equip humà del CSI de Benicarló està format per 77 professionals de diferents especialitats.

5,1 milions d’euros en
el departament de salut de Vinaròs

D’altra banda, el conseller de Sanitat ha recordat que “els pressupostos de Sanitat per a l’any 2023 inclouen una inversió de 5,1 milions d’euros per a millorar la sanitat pública en el departament de salut de Vinaròs, la qual cosa ens permetrà millorar les infraestructures sanitàries i ampliar els recursos assistencials”.

A més, Miguel Mínguez ha assenyalat que “s’està fent un important esforç per a incrementar el nombre de professionals en el departament. De fet, s’ha reforçat amb 112 places estructurals que permetran reforçar l’atenció sanitària de la població i respondre a les necessitats reals assistencials”.

Quant a les infraestructures, es durà a terme l’ampliació de l’hospital comarcal de Vinaròs i la nova helisuperficie sanitària. A més, està previst en els pressupostos de 2023 el nou centre de salut de Vinaròs, el nou centre de salut d’el Forcall, el consultori de Càlig i l’ampliació del CSI Benicarló.

Directe