Santi Pérez destaca les accions de Diputació enfront del repte demogràfic

El diputat ha valorat la importància del sector primari per a fixar població

El diputat provincial de Desenvolupament Rural i Accions contra la Despoblació, Santi Pérez, ha participat hui en l’IV Congrés Forestal de la Comunitat Valenciana que s’ha celebrat a Requena (València) on ha destacat les accions impulsades per la Diputació de Castelló enfront del repte demogràfic.

Pérez, qui ha intervingut en la taula titulada ‘El paper de les diputacions enfront de la despoblació: accions i projectes’, ha valorat algunes de les mesures aplicades per la institució provincial a la província com les lligades al manteniment dels serveis socials, com les unitats de conciliació familiar, i la importància del sector primari.

El responsable de l’àrea de Medi Rural també ha fet al·lusió a l’impuls del producte Castelló Ruta de Sabor “tan arrelat al territori de la nostra província i que manté vives a les empreses familiars instal·lades en aquests xicotets pobles”.

El diputat provincial ha ressaltat la importància d’aquestes mesures per a “generar activitat econòmica en el territori, fer front al repte demogràfic i fixar població, perquè cada vegada siguen més les persones que puguen desenvolupar un projecte vital en les diverses comarques de la nostra província”. El diputat ha recordat que 85 dels 135 municipis de la província de Castelló tenen menys de 1.000 habitants.

Pérez també ha ressaltat la importància del nou Fons Municipal de Cooperació Forestal de la Generalitat Valenciana en el qual les diputacions podran col·laborar econòmicament i assessorant els municipis, un fons per al qual la institució provincial ja ha mostrat plena disposició per a la seua activació. “Gràcies a aquest mecanisme la Generalitat Valenciana realitzarà transferències econòmiques als ajuntaments perquè puguen escometre les actuacions previstes en els seus plans de prevenció d’incendis i protegir, així, el patrimoni natural”, ha explicat Pérez.

El responsable de l’àrea de Medi rural també ha destacat l’impuls que ha sigut per als municipis el fons de cooperació municipal al qual s’han destinat 15 milions d’euros, més 1,5 milions del fons de despoblació, així com les actuacions forestals en execució de zones d’interfície amb 9 brigades de mitigació distribuïdes a les comarques d’interior i a la inversió d’1,2 milions d’euros en la millora i manteniment de camins rurals.
Pérez ha finalitzat la seua intervenció agraint que el Congrés Forestal “parle de despoblació” perquè “és un tema que abans no estava en l’agenda política”.

Directe