El Palau de Congressos de Peníscola presenta la premiada obra teatral ‘Los Remedios’

Va rebre el Premi Max a la millor autoria revelació 2021

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, presenta aquest diumenge 13 de novembre a les 19.00 hores al Palau de Congressos de Peníscola la premiada peça teatral ‘Los Remedios’ de la companyia exlímite. L’obra va ser guardonada amb el prestigiós Premi Max a la millor autoria revelació 2021.

“El millor teatre de qualitat arriba a Peníscola per a reafirmar l’aposta que des de l’IVC fem per la cultura a les comarques del nord”, ha destacat el delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, que ha recordat que “en aquesta segona temporada regular a Peníscola hem ampliat fins a oferir al voltant de 45 activitats de música, cinema i teatre amb un augment de les activitats adreçades a les famílies i als centres escolars de la comarca”, i ha convidat “tota la gent de Castelló que s’aprope a Peníscola per a gaudir d’una gran obra de teatre com és aquesta, que va ser premiada en els Premis Max”.

‘Los Remedios’ parla sobre l’amistat com a resposta enfront del desconcert. L’obra creada i interpretada per Fernando Delgado-Hierro i Pablo Chaves Maza, i dirigida per Juan Ceacero, és una història autoficcionada que indaga amb ironia i delicadesa en la infància i adolescència de dos amics. La peça teatral sorgeix dels dos actors protagonistes que van nàixer i créixer junts al sevillà barri, construït en els cinquanta, de Los Remedios. Un procés de com els actors arriben a ser ells mateixos i com naix la seua vocació artística. Des de l’autoficció, s’investiga sobre els límits que ens conformen, la tensió entre la nostra individualitat i la cultura de la societat que ens va educar.

L’obra és fruit d’una cocreació, una suma de voluntats de l’equip artístic, amb la col·laboració de Paola de Diego per al disseny d’escenografia i vestuari, i la de Juan Ripoll per al d’il·luminació, que va nàixer de l’impuls d’un dels protagonistes, Fernando Delgado-Hierro, de posar-se en qüestió a ell mateix.

Els preus per a aquesta representació són de 10 euros i les entrades es poden adquirir per internet.

Taller infantil
a l’EACC

L’Espai d’Art Contemporani de Castelló presenta aquest dissabte 12 de novembre a les 12.00 una activitat infantil al voltant de la mostra ‘La ciutat del transport’ de l’artista Francesc Ruiz, que ara es pot visitar al centre. Un taller amb el qual llegir en col·lectiu i de manera pràctica la mostra i posar en pràctica el llenguatge del còmic i de l’autoimpressió.

L’activitat està adreçada a xiquets i xiquetes a partir de 5 anys (menors acompanyats d’un responsable adult) i la inscripció és prèvia i gratuïta en eacc@gva.es.

Directe