Benassal posa en valor el món artesà amb un Mercat Artesanal al desembre

Està previst per al cap de setmana del 10 i 11 de desembre

Benassal posa en valor el món artesà amb un Mercat Artesanal al desembre

El Gremi Turístic i Cultural de Benassal ha organitzat un Mercat Artesanal per al cap de setmana del 10 i 11 de desembre. La idea és visibilitzar i posar en valor el procés de creació d’un producte artesà, així com fomentar la venda de productes creats per artesans locals o de pobles del voltant de la comarca. Per a això es prepararà un recinte en el Forn de Dalt de Benassal on els diferents artesans i artesanes tindran l’oportunitat d’exposar els seus articles i treballs. El Mercat obrirà el dissabte a les 10.30h fins a les 18h de la vesprada, mentre que el diumenge ho farà de 10.30h a 13.30h.

De la mateixa manera, s’han preparat quatre tallers familiars al llarg del cap de setmana mitjançant l’empresa cultural Somnia. Quatre iniciatives diferents dutes a terme per professionals de diferents àmbits de l’artesania que busquen demostrar i valorar tot el procés creatiu que hi ha darrere de cada producte artesà, així com les hores i esforç invertits. Xiquets, xiquetes i la seva família aprendran a treballar i crear un producte, i el resultat s’ho podran emportar a les seves cases.

El dissabte a les 11h començarà el primer taller familiar, amb professionals de Cosetes i Detallets que crearan decoracions per a ‘totebags’. Més tard, a les 12.30h, Un Món de Flors dissenyarà centres de taula decoratius amb flors. A la vesprada, a les 16h, Manetes Juguetes de Madera ensenyarà a elaborar un cotxe de fusta. Ja el diumenge, a les 11h del matí Bimbambum crearà garlandes de decoració per a dates com el Nadal que estaran molt a prop.

Directe