L’Ajuntament de Peníscola licita la redacció del projecte de rehabilitació del Centre d’Estudis

El preu d'eixida de la licitació són 221.524,43€ i el període previst per a l'execució, de seixanta dies

Després de l’aprovació en Ple municipal el passat estiu d’executar l’opció a compra de l’immoble, l’Ajuntament de Peníscola licita la redacció del projecte de rehabilitació d’aquest, amb l’objectiu de destinar-lo a allotjar serveis municipals.

El preu d’eixida de la licitació són 221.524,43€ i el període previst per a l’execució de les tasques encomanades, de seixanta dies. Les empreses que vulguen optar a presentar-se a aquesta licitació i oferir els seus serveis d’enginyeria, arquitectura, planificació urbana i arquitectura paisatgística per a redactar els projectes de rehabilitació del Centre d’Estudis disposen de temps fins al dia 24 d’aquest mateix mes.

El Centre d’Estudis, que té actualment arrendat l’Ajuntament a una societat estatal de gestió de patrimoni del Govern, està valorat en més de 4 milions d’euros, la compra suposarà un desemborsament l’any pròxim d’uns 3 milions per a l’administració local, que ja ha pagat més d’un milió al llarg dels deu anys en què ha liquidat el seu lloguer amb opció a compra.
El finançament de la redacció del projecte de rehabilitació és de caràcter autonòmic i està contemplat en el pressupost de la Generalitat per a aquest 2022.

Conveni de col·laboració
amb Generalitat

La corporació va aprovar en el Ple també el seu compromís amb un nou conveni amb Generalitat Valenciana per a la rehabilitació, en tres anys, dels edificis amb els quals compta el recinte i que està en desús; amb l’objectiu de centralitzar en aquests les dependències de l’Ajuntament. Aquest conveni facilitarà al consistori més de tres milions d’euros per a la reconstrucció dels edificis. L’Ajuntament, per part seua, aportarà els tres milions de la compra.

L’edil de l’àrea d’Urbanisme, Jorge Rovira, ha volgut recordar “la terrible mala jugada que ens va fer el Govern posant-li preu a aquest espai en lloc de cedir-lo al poble”, fent referència a l’alienació que l’administració estatal va dur a terme per al recinte a benefici de l’empresa pública de gestió patrimonial Segipsa, amb la qual l’Ajuntament va haver d’arribar a un acord de lloguer per a poder entrar i emprar aquest espai fins llavors tancat i situat en ple centre, amb el qual es van crear 400 places de pàrquing per part del consistori i en el qual s’ha rehabilitat ja un dels tres edificis, “amb la seua total recuperació podrem destinar a usos culturals i museístics les actuals dependències municipals en el nostre nostre antic, concentrant els serveis públics en els edificis del mateix recinte, tal com vam fer amb els Serveis Socials municipals”, ha recordat Rovira.

Directe