Més de 250 dimonis encenen Morella

La 8na edició de la Trobada de dimonis portava la gran novetat del primer concurs d’enceses, que guanyava la colla de dimonis de La Plana

Centenars de dimonis vinguts d’arreu de la Comunitat Valenciana, l’Aragó, Catalunya i el País Basc es donaven cita a Morella aquest dissabte amb motiu de la vuitena trobada de dimonis que enguany, per fi, recuperava la normalitat. Les colles Botem-li foc, grup de diables d’Alcanar, Dimonis de La Rapita, Dimonis de La Plana, Diaples da Uerba i Devil Bao junt a las Dimonis de Morella van ser els encarregats de botar foc als carrers de la capital dels Ports. Enguany, a més, per primera vegada es comptava amb la participació de Bous de foc de Santpedor.

Per algunes colles com els Dimonis de La Plana o Fotem-li foc d’Alcanar la trobada de dimonis de Morella és ja una cita habitual, també per Diaples D’a Uerba de Saragossa que tornava a repetir en aquesta trobada.

Tot i això, sempre tenen ganes de tornar per donar llum i foc a la localitat, fet que es va notar de valent durant el correfoc.

També per part de la resta de colles que des de Sant Miquel fins al Pla dels Estudis van demostrar el seu talent i estil. I és que el més atractiu d’aquesta trobada es la varietat d’elements i complements que porta cada agrupació. Junt a les espurnes de diferents colors i els tratges acolorits, la seua forma de desfilar i la música que forma part de la seua coreografia fa que cadascuna siga diferent.

Després de recórrer els principals carrers de Morella, els més de 200 dimonis participants arribaven al Pla dels Estudis, on tenia lloc un dels actes més esperats de la nit: el primer concurs d’Enceses. Una novetat molt ben rebuda pels espectadors i pels organitzadors que asseguren que aquest ha vingut per a quedar-se.

Escollir una colla guanyadora no ha estat una tasca senzilla, però finalment el grup de dimonis de Morella juntament amb el pirotècnic i el regidor de seguretat van decidit atorgar aquest guardó a la colla de Dimonis de La Plana.

Des de l’organització valoraven també la participació de les activitats preparades durant el matí a l’Espai Firal. Unes propostes que han fet que tant menuts com grans puguen gaudir de la trobada.

La festa no va acabar amb el correfoc. A la nit una gran festa a l’Espai Firal va ser el punt culminant de la nit. Ara i vist l’èxit d’aquesta vuitena trobada l’organització pensa ja en la propera edició, en que com sempre, intentaran superar-se i oferir el millor espectacle.

Directe