El Mucbe de Benicarló ultima una exposició permanent sobre la història del Convent de Sant Francesc

La mostra farà un recorregut històric de les diferents etapes de l’edifici i el seu entorn

El Convent de Sant Francesc serà el protagonista d’una nova exposició permanent al Mucbe, que farà un recorregut pels diferents usos de l’espai i també incidirà en les particularitats de l’orde franciscà i en el dia a dia dels frares al Convent.

Entre els elements que formaran part de la mostra destaca una pintura del segle XVII que representa al comerciant vinícola benicarlando Feliciano Lluís Ros, un dels primers personatges de Benicarló enterrats a la Capella.

També hi haurà altres elements històrics, com el segell que utilitzava el guardià del Convent el 1818 per a formalitzar tots els documents o les cartes d’almoines, a través de les quals es poden conéixer les donacions dels benicarlandos i benicarlandes al Convent quan era Hospital de la Caritat.

La mostra s’ha finançat a través de la subvenció de la Conselleria de Cultura per a museus oficialment reconeguts per la Generalitat.

De convent franciscà
a museu

L’Ajuntament de Benicarló ha escomés, durant més de 25 anys, la rehabilitació integral de tot el conjunt monumental del Convent de Sant Francesc i n’ha recuperat els jardins que, en forma d’hort, formaven part del conjunt. Aquesta circumstància, juntament amb el descobriment d’una sèrie de joies històriques, ha motivat la posada en marxa de l’exposició permanent.

Malgrat que la major part de la documentació que testifica la seua història ha desaparegut, recentment s’han localitzat aquestes petites joies, que aporten informació sobre els fets que varen succeir al Convent i que, gràcies a diferents cessions i donacions, formaran part dels elements museogràfics de la mostra.

Està previst que l’exposició s’inaugure abans de què s’acabe l’any.

Directe