La 8ena trobada de dimonis arribarà el 5 de novembre

La cita comptarà amb uns 250 participants

Al voltant de 250 dimonis es donaran cita a Morella el 5 de novembre per a participar en la 8º trobada de dimonis organitzada pel grup local. Després de dos anys sense poder celebrar-la en plenes condicions, aficionats al foc de molts llocs d’Espanya es donaran cita a la capital dels Ports.

Per aquesta edició, des del grup de dimonis de Morella han impulsat un programa d’activitats carregat de novetats per a totes les edats que començarà de matí, amb un pinta cares per a xiquets i una exhibició de bous de foc.

A la vesprada es celebrarà la tradicional cercavila, amb música que cada colla portarà per animar els carrers de Morella i escalfar motors de cara al correfoc, que es celebrarà posteriorment.

Una de les novetats més importants que tindrà aquesta trobada de dimonis és el concurs d’enceses, en el que cada colla participarà amb una configuració única. Un altre dels grans canvis respecte als darrers anys és que es podrà tornar a comptar amb colles visitants. Així, s’espera que al voltant de 250 persones vinguen a participar en els actes de la trobada.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, i el president dels Dimonis de Morella i organitzador de la trobada, Javier Ortí, han presentat tota la programació del dissabte 5 de novembre. L’edil ha destacat que “aquest encontre de dimonis s’ha convertit en una data marcada dins del calendari cultural de la ciutat amb activitats per a tots els públics”. Rocío ha volgut “animar a totes i tots a participar en les activitats que s’han organitzat en aquesta jornada”.

Javier Ortí és membre dels Dimonis de Morella

D’altra banda, el president dels Dimonis de Morella ha remarcat que “enguany participen set colles i recuperem el format més festiu, ja que l’any passat es van reduir els actes i la participació en algunes de les activitats”.

Programació

Aquesta 8ena trobada compta amb una ampla programació amb activitats per a tots els públics. Així, l’Espai Firal acollirà el taller de pintacares, pirotècnia i bocanades a les 12.00 hores i una exhibició de la colla infantil de Bous de Foc a les 13.00 hores. A la vesprada, cercavila amb música des del Pla dels Estudis fins a Sant Miquel a les 18.30 hores. A les 20.30 hores, correfocs amb sentit invers a la cercavila. A les 21.30 hores tindrà lloc el primer concurs d’enceses ciutat de Morella. Finalment, la jornada finalitzarà a l’Espai Firal amb l’actuació musical de TRIBAND.

Aficionats al foc esperen amb ganes l’arribada del 5 de novembre, dia que tindrà lloc la vuitena trobada de dimonis de Morella.

Directe