Herbers ix a la muntanya a buscar la rama per a començar a vestir la barraca de Sant Antoni

Un dels actes previs a la festa de Sant Antoni que han d'aprofitar per fer-lo quan hi ha gent al poble

Ja han començat els amaniments per a la festa de Sant Antoni. Herbers ha estat el primer poble de la comarca dels Ports en sortir al monte per a buscar la rama que vestirà la barraca. Així, la jornada començava ben d’hora, sent encara de nit, amb un esmorzar contundent, acompanyat com de costum amb pastes i aiguardent amb l’objectiu d’agafar forces per poder talar els troncs i, convertir el dia de feina en una gran festa.

Durant el matí la feina està al bosc. Repartits en diferents grupets, s’ajunten per fer caure els pins i arrossegar-los fins al punt on pot accedir el tractor que els portarà fins al poble. Mentrestant, un altre grup espera al poble l’arribada de la rama per anar muntant la barraca.

Tot i haver de treballar, aquest sempre és un dia especial perquè significa que la celebració de Sant Antoni està cada cop més a prop, però també perquè serveix per a unir a tot el poble. I és que en aquesta celebració participen tant la gent que viu tot l’any a Herbers com els que venen només en cap de setmana o festiu.

Normalment, s’aprofitava el pont de desembre per muntar la barraca, però enguany van decidir avançar un poc els amaniments i començar ja aquest cap de setmana. Tot i això, la participació va ser molt bona i, el dia tancava amb un dinar de germanor.

Directe