Els Ports canta “No a la MAT” a la primera festa proAplec

Els carrers de Morella han acollit el rodatge del nou videoclip d’esta cançó de Pepet i Marieta amb la participació de Tesa

Els Ports canta “No a la MAT” a la primera festa proAplec

Aquest dissatbe té lloc la primera festa proAplec amb diferents activitats durant tot el dia. Així, durant el matí ha tingut lloc el rodatge del nou videoclip de Pepet i Marieta i la seua cançó No a la MAT. En aquest ha participat molta gent dels Ports i poblacions pròximes. D’aquesta manera, s’ha convertit en una reivindicació festiva en contra de les línies elèctriques de molt alta tensió (MAT) que diferents empreses han projectat i estan instal·lant en aquest territori i les comarques veïnes. A més, en la gravació ha participat també Tesa, la Khaleesi d’Almussafes, i Jonatan Penalba, els quals actuaran aquesta nit quan continue la festa.

La celebració d’avui és la primera de les activitats organitzades i prèvies a l’Aplec dels Ports que tindrà lloc a Morella entre el 27 i el 30 de juliol. En aquesta jornada s’han programat més activitats festives i culturals al llarg de tot el dia on destaquen també les actuacions d’Apologia a la nit i rosio cano a la vesprada, així com la projecció de la pel·lícula Alcarràs. Tota la programació està disponible a la pàgina web de l’Aplec.

A més, durant el matí, s’han realitzat altres activitats amb la participació de Connecta Natura. En aquestes, hi ha hagut intercanvi de llavors tradicionals i la xerrada de Que és la xarxa de guardianes de les varietats tradicionals. També ha sigut un espai per a les xiquetes i xiquets amb Agronifants.

El d’aquest darrer cap de setmana d’octubre és el primer proAplec programat, però hi ha previstos dos més. El segon serà el dissabte 3 de desembre i el tercer el dijous 6 d’abril. Estos, igual que l’Aplec dels Ports, pretenen mostrar la unió i germanor d’una comarca que demana els mateixos drets que la resta de població tot i ser un territori menut i poc habitat.

Directe