L’ajuntament de Morella insta als afectats per la MAT a no signar cap acord amb Forestalia

Aquesta empresa ha fet arribar cartes amb una proposta d’acord amb els propietaris de les finques

L’ajuntament de Morella recolza a les veïnes i veïns que rebutgen el projecte de les línies de molt alta tensió (MAT) de Forestalia. Aquesta empresa ha fet arribar als propietaris de les finques unes cartes amb una proposta econòmica d’acord. Així, en les diferents reunions mantingudes amb els propietaris i altres ajuntaments, com el de Cinctorres, es considera que estes cartes són una falta de respecte i se sumen als greuges ja realitzats per part de l’empresa amb projectes i propostes no assumibles pel territori ni mediambientalment ni socialment. Cal recordar que, fins i tot, esta empresa ha intentat fer canvis substancials del projecte sense tindre cap tipus de publicació ni transparència. L’últim d’aquestos canvis té una afecció molt més severa en el seu últim tram dins del terme municipal de Morella.

Cal tindre en compte, i per això l’ajuntament mostra el seu rebuig de nou com ja va fer des de l’inici d’este procés presentant al·legacions, que afecten directament a habitatges del terme municipal, cosa que nega i amaga l’empresa Forestalia. La proposta que aquesta ha fet arribar als veïns i veïnes no s’ha publicat ni aprovat per cap departament tècnic de l’administració pública. D’aquesta manera, tant el veïnat com l’ajuntament rebutgen el projecte i així ho han fet saber en les al·legacions presentades i en les reunions mantingudes amb la Generalitat Valenciana i el govern central.

D’aquesta manera, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “rebutgem tant el projecte de la línia de molt alta tensió de Forestalia com la seua manera d’actuar amb falta d’informació i transparència tant als propietaris com ajuntaments”. L’edil ha explicat que “han sigut els propietaris qui ens han fet saber que els arribaven les cartes amb una proposta d’acord poc clara i sense aprovar-se i publicar-se en cap administració pública”. Finalment, ha volgut “instar a les persones afectades no signar cap acord, ja que es considera un projecte inassumible pel territori i els recolzem perquè s’han sentit agredits amb la manera de procedir d’esta empresa”.

Directe