L’Aplec forma a voluntaris sobre el Punt Violeta per saber què fer enfront una agressió

Des de l'edició de 2017 a La Mata, la festa comarcal és un espai lliure d’agressions i violències masclistes

Davant l’augment dels casos d’agressions masclistes, sobretot en l’oci nocturn, és important crear espais segurs perquè les dones puguen denunciar o explicar si han patit algun tipus d’aquestes violències. És per això, que és crucial la instal·lació de punts violeta en aquests espais, com pot ser l’Aplec dels Ports. En aquest sentit, des de la comissió organitzadora de l’Aplec del 2023 s’ha organitzat una jornada de formació per als membres de l’organització, però també per a tots els interessats, perquè puguen estar en els punts violeta.

Una jornada de formació necessària per a saber el protocol d’actuació quan algú denúncia una agressió, per oferir ajuda i assessorament a les víctimes, però també un espai necessari per a donar visibilitat a la violència masclista, que malauradament va en augment.

Tot i que aquesta ha estat la primera jornada, des de l’organització han explicat que aquestes formacions es tornaran a repetir abans de celebrar l’Aplec.

Lluc Garcia és el President de l’Aplec dels Ports Morella 2023

L’Aplec dels Ports instal·lava el primer punt violeta el 2017 a La Mata. Des de llavors, totes les següents edicions han apostat per incorporar aquest punt necessari en celebracions festives, tant per oferir espais segurs com per visibilitzar la violència masclista.

Directe