Èxit de participació en el curs de la Xarxa Vives d’Universitats celebrat a Morella

Aquesta ha sigut la 13a edició del Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger per a personal docent en català

Èxit de participació en el curs de la Xarxa Vives d’Universitats celebrat a Morella

Les Sales Gòtiques de l’ajuntament de Morella han acollit aquest dissabte la 13a edició del Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger de la Xarxa Vives d’Universitats. Aquest ha consistit en dues jornades, la primera d’elles celebrada a Vinaròs el divendres i la segona, la d’ahir a Morella. Així, el congrés finalitza diumenge amb una visita guiada per la ciutat emmurallada en la qual ha participat tant el professorat com l’alumnat.

L’acte de cloenda ha comptat amb les intervencions de Rhamsès Ripollès, alcalde de Morella; Verònica Cantó, presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; Ignasi Massaguer, coordinador de programes de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, i Ignasi Casadesús, secretari executiu de la Xarxa Vives d’Universitats.

Rhamsés ha destacat que “es tracta d’un curs molt important i que ja compta amb la data marcada al calendari de Morella després de totes les edicions que s’han celebrat”. A més, ha explicat que “la formació continua, en aquest cas del professorat, és molt important i ens alegra que les sales de l’ajuntament puguen acollir cursos i congressos de manera habitual”. L’edil ha aprofitat per a apuntar que “aquest curs és un exemple de la unió entre les universitats de diferents comunitats autònomes en les quals es posen en valor aquells trets que ens uneixen com la cultura i la llengua” de manera que “és un honor que Morella siga la seu de l’exemple d’aquesta unió”. Finalment, ha remarcat que “enguany és especial per a Morella amb la celebració de l’Aplec dels Ports on la defensa de la llengua és un dels trets principals”.

Cal recordar que es tracta d’un curs organitzat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Institut Ramón Llull i la Xarxa Vives d’Universitats. Aquest està adreçat a personal docent de català a universitats estrangeres. Durant les 13 edicions que s’han celebrat, el curs ha format al voltant de 400 titulades i titulats de 15 universitats de Catalunya, el País Valencià, Illes Balears i Catalunya del Nord. A més, moltes d’elles i ells han acabat com a professorat de català en diferents països del món.

També s’ha d’explicar que la Xarxa Vives d’Universitats té una estreta relació amb la ciutat de Morella. Aquesta es va fundar a la ciutat l’any 1994 amb 13 universitats. Actualment compta amb 22 de quatre estats diferents. Així es compon de la Universitat Abat Oliba CEU, la Universitat d’Alacant, la Universitat d’Andorra, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat CEU Cardenal Herrera, la Universitat de Girona, La Universitat de les Illes Balears, la Universitat Internacional de Catalunya, La Universitat Jaume I, la Universitat de Lleida, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat de Perpinyà Via Domitia, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Ramón Llull, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Sàsser, la Universitat de València i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Directe