Benicarló inverteix més de 10.000 euros en compostadors per als centres educatius

És una iniciativa nascuda com a proposta als Pressupostos Participatius de 2022

L’Ajuntament de Benicarló ha encetat una iniciativa vers el foment de la reducció i reutilització dels residus a través del compostatge col·lectiu. Per a fer possible aquesta iniciativa, s’han invertit 10.860 € per l’adquisició de sis compostadors rotatius i també s’han fet tallers formatius als quatre centres adherits: els CEIP Ángel Esteban, la Consolació i l’Eduardo Martínez Ródenas , l’IES Ramon Cid i el CIPFP (Centre Integrat Públic de Formació Professional).

Dos dels sis compostadors s’han finançat a través dels Pressupostos Participatius de 2022, a proposta del Consell de Desenvolupament Local. De les sis unitats adquirides, quatre es van fer arribar als centres educatius al mes de juny i les altres dos s’han entregat al llarg de les últimes setmanes.

Abans de posar en marxa els compostadors, el professorat i l’alumnat ha rebut una formació específica sobre què és i com reciclar la matèria orgànica, com transformar-la en fertilitzant orgànic, com fer funcionar el compostador o prendre dades del compostatge.

Cadascun dels compostadors pot processar fins a 4.000 quilos de matèria orgànica cada any.

Directe