La Diputació i UNICEF signen un conveni de 130.000 euros per als desplaçats per la guerra d’Ucraïna

Es faran "Punts blaus" per assessorar a les famílies afectades

La Diputació de Castelló ha signat conveni amb la Fundació UNICEF-Comité Espanyol a través del qual la institució provincial destinarà 130.000 euros per a ajuda humanitària d’emergència. En la signatura del conveni han estat el president de la Diputació de Castelló, José Martí, la diputada provincial de Benestar Social, Patricia Puerta, i director executiu de la Fundació UNICEF, José María Vera.

En concret, aquesta subvenció serà per a l’atenció en els Punts Blaus (Blue Dots) habilitats a Moldàvia de les famílies desplaçades, a les quals se’ls proporcionarà informació i assessorament perquè puguen informar-se sobre les ajudes i serveis disponibles.

↳ Les activitats que es fan en els punts blaus són:
▸ Informació i assessorament perquè les famílies desplaçades puguen informar-se sobre les ajudes i serveis disponibles.
▸ Espais adaptats als xiquets i xiquetes que els permeta descansar i jugar, a més de beneficiar-se d’activitats i suport psicosocial.
▸ Restablir els vincles familiars i serveis de reunificació familiar per a restablir i mantindre el contacte amb els membres de la família.
▸ Espais dedicats a la mare i al bebé o xiquetes i xiquets xicotets on les dones poden alletar i endreçar als seus fills i filles en zones privades.
▸ Assessorament i suport psicosocial per a les mares, pares i cuidadors.
▸ Serveis de derivació per a casos de violència o condicions de salut que requerisquen un suport especialitzat.
▸ Primer auxilis mèdics i psicosocials.
▸ Zones segures per a dormir i derivació a allotjaments d’emergència.
▸ Articles d’emergència per a xiquets, xiquetes i dones molt vulnerables.

Aquests punts blaus també disposen d’espais adaptats a la infància que els permeta descansar, jugar i beneficiar-se d’activitats estructurades, així com suport psicosocial.
Martí ha explicat la importància d’aquestes ajudes per als centres de suport “que protegixen la infància i la família, i que reuneixen serveis de suport essencials en moments tan difícils com és el fet d’haver de fugir d’una guerra”.

Així mateix, Puerta ha afegit que aquests punts proporcionen a les mares, pares i cuidadors “espais segurs, informació valuosa i suport pràctic” per a ajudar-los en els seus desplaçaments. “I una cosa molt important, també ofereixen un espai segur i acollidor per als xiquets i les xiquetes, on poden descansar, jugar i, en definitiva, ser xiquets, en un moment en el qual el seu món ha fet un canvi abrupte per la por i el pànic, davant el trauma de deixar les amistats, el seu entorn i, fins i tot, en alguns casos, fins a la mateixa família”.

Directe