Enrique Benavent deixa Tortosa i serà el nou arquebisbe de València

Està previst que prenga possessió del càrrec el 10 de desembre

El bisbat de Tortosa al qual pertany quasi tota la comarca dels Ports, busca nou bisbe després que el Papa Francesc haja anomenat al fins ara cap de l’església en aquesta zona, Enric Benavent, com a nou arquebisbe de València.

D’aquesta manera el dirigent eclesiàstic deixa Tortosa després de 9 anys on ha recorregut tota la dióseci i totes les esglésies ja siguen de pobles o altres ermites i nuclis. Ho ha fet també a la comarca dels Ports on ha assistit des del Sexenni de Morella a les festes de la Pobleta o als tradicionals rotllos i primes.

Benavent, valencià de Quatretonda, ja sap el que és estar en la cúria valenciana ja que va ser nomenat Bisbe Auxiliar de València el 8 de novembre de 2004. Ja el 17 de maig de 2013 el Papa Francesc li va nomenar Bisbe de Tortosa. En la Conferència Episcopal Espanyola és el president de la Comissió Episcopal per a la Doctrina de la Fe des de març de 2020 i altres càrrecs eclesiàstics. Ara, el Papa Francesc col·loca a un bisbe més similar a la seua forma de dirigir l’Església catòlica a l’important arquebisbat de València jubilat així al polèmic Antonio Cañizares qui era arquebisbe de València des de 2014, i que aquest dissabte compleix 77 anys.

Està previst que Benavent prenga possessió del càrrec el 10 de desembre a partir de quan el bisbat de Tortosa es quedarà sense dirigent.

Directe