El Palau de Congressos de Peníscola comença temporada amb Madrid Soloists Chamber Orchestra i Xavi Castillo

Diumenge 16 d’octubre l’humorista Xavi Castillo ofereix l’espectacle ‘Yonquis del dinero’

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, estrena temporada al Palau de Congressos de Peníscola amb dues propostes diferents. Per una banda, aquest dimecres festiu 12 d’octubre el Palau oferirà un concert de la Madrid Soloists Chamber Orchestra i el diumenge 16 d’octubre, l’espectacle de l’humorista valencià Xavi Castillo amb el monòleg ‘Yonquis del dinero’.

“Aquest dimecres fem l’obertura de la segona temporada cultural regular del Palau de Congressos de Peníscola”, ha destacat el delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, que ha assenyalat que “el repte que tenim és consolidar el públic en una programació diversa i de qualitat que portem fins a les comarques del nord”, i en aquest sentit ha recordat que “la programació d’aquesta temporada presenta al voltant de 45 activitats de música, teatre i cinema, i hem reforçat l’oferta familiar”. A més, com una de les novetats d’aquesta temporada, el Palau acostarà les arts escèniques als centres educatius de la comarca del Maestrat amb funcions matinals específicament destinades a les escoles.

El Palau de Congressos de Peníscola farà l’obertura de la temporada aquest dimecres 12 d’octubre a les 19.00 hores amb el concert de Madrid Soloists Chamber Orchestra. La formació és una nova i versàtil orquestra de cambra creada a Madrid. Els membres són experimentats músics internacionals del més alt nivell, liderats pel mestre violinista hongarés Gábor Szabó. L’orquestra de cambra Madrid Soloists Chamber Orchestra centra l’atenció en el repertori clàssic tradicional amb una manera pròxima i moderna de presentació, des del període barroc fins a les composicions més contemporànies, incloent-hi incursions al ‘jazz’ i altres estils musicals.

En aquesta ocasió, l’orquestra comptarà amb el violí de Gergana Gergova i el clarinet d’Alberto Agut. El programa està format per la peça de Beethoven, ‘Concert per a violí en re major op. 61’, i A. Vivaldi, amb el concert per a clarinet núm. 2 en re major ‘La Fenice’ i núm. 3 en fa major ‘Il Mezzetino’.

Les entrades tenen un preu de 10 euros i es poden adquirir per internet.

Xavi Castillo amb
‘Yonquis del dinero’

El Palau de Congressos de Peníscola continua la seua programació cultural aquest diumenge a les 19.00 hores amb l’espectacle d’humor de Xavi Castillo. La companyia Pot de Plom proposa una nova experiència: un monòleg, un joc teatral basat en el llibre de Sergi Castillo Prats ‘Yonquis del dinero: las diez grandes historias de la corrupción valenciana’.

Es tracta d’un gran fresc històric del que es va viure en el territori valencià al llarg de 25 anys i un exercici de memòria històrica. Des de la companyia han assegurat que “treballar amb el llibre encaixa perfectament en la nostra trajectòria com a companyia de teatre”, i han assenyalat que “després d’haver fet un monòleg al voltant de la bíblia, ens trobem ara amb «la bíblia de la corrupció». Estem molt agraïts a Sergi per deixar-nos jugar amb aquest material: Marcos Benavent, Zaplana, Fabra, Blasco, Rita, Rus, Ortiz, Cuesta… hi estan tots!”.

Directe