Els centres educatius de Benicarló celebren el Nou d’Octubre amb el tradicional Correllengua

Durant l’acte s’ha representat un contacontes a partir de l’auca de Carmelina Sánchez-Cutillas i s’ha llegit un manifest en defensa de l’ús del valencià

Els centres educatius de Benicarló celebren el Nou d’Octubre amb el tradicional Correllengua

Un any més, l’alumnat de Benicarló ha commemorat la celebració del Nou d’Octubre amb la tradicional arribada de la flama del Correllengua. Enguany, la celebració s’ha dut a terme en cadascun dels centres educatius, on s’ha llegit un manifest en defensa de l’ús del valencià i s’ha representat un contacontes basat en l’auca de l’escriptora valenciana Carmelina Sánchez-Cutillas.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha acompanyat l’alumnat del CEIP Marqués de Benicarló en aquesta celebració i ha animat els xiquets i xiquetes de Primària a fer ús del valencià, «una llengua viva —ha dit— que hem d’utilitzar i estimar perquè és la nostra i l’hem heretat dels nostres pares i mares».

Directe