Alcalà de Xivert inaugura la VIII Fira de la Tomata de Penjar

Més de 60 llocs de venda de productes de proximitat i artesania, visites, tallers i showcookings amb la tomata de penjar com a protagonista

Alcalà de Xivert viu intensament aquest cap de setmana amb la celebració de la VIII Fira de la Tomata de Penjar. Aquest matí ha quedat inaugurada amb la presència d’autoritats i dels festers i festeres i fins a la nit de demà 9 d’octubre podrà visitar-se, als carrers del centre històric i plaça de l’Església. Més de 60 llocs de venda componen una variada oferta basada en productes de proximitat i Km.0 i d’artesania, en la seua major part, de la localitat o de municipis pròxims. L’Alcalde Francisco Juan ha recordat que “any rere any, aquesta Fira ha anat sumant rècords, tant de visitants com de venda de tomata i ha estat un èxit perquè tot el poble la viu des de dins”.


Enguany, la Fira no compta amb l’atractiu afegit que suposa vendre tomata de penjar, com sempre s’ha fet. El motiu ha estat que les altes temperatures registrades en els últimes mesos han afectat la floració de la planta i la floració ha descendit a més de la meitat. Tot i no poder comprar tomata, el producte continua sent el protagonista de la cita amb iniciatives com l’estand destinat a conèixer a millor el cultiu. Així, com en els showcookings, a càrrec de docents del CdT-Castelló, Modest Fabregat del restaurant Serra d’Irta, Borja Agut del restaurant La Villa, Dani Roig del restaurant Can Roig i Emanuel Carlucci i Alejandra Herrador del restaurant Atalaya.


En el recorregut s’inclouen també exposicions com “Del viver al plat” de Viveros Alcossebre, de la Associació El BonsaiGaspatxer, “Les pedres parlen” de Amics de Mainhardt i de miniatures i papiroflexia de Ramon Thomas i Blanca González i tallers com el d’elaboració de peces de ceràmica creativa i Taller infantil d’elaboració de pizzes. La Fira es completa amb les jornades gastronòmiques dedicades a la Tomata de Penjar, en les quals participen 12 restaurants de la localitat.

Directe