“Setembre ens deixa la xifra de persones desocupades més baixa des de 2008”

El secretari autonòmic d'Ocupació ha valorat les xifres a la Comunitat Valenciana

Enric Nomdedéu, en una imatge recent

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d’atur registrat al setembre en la Comunitat Valenciana, que aquest dimarts ha fet públiques el Ministeri de Treball i Economia Social. Segons reflecteixen aquestes dades, 1.250 persones han estat baixa aquest mes en els serveis d’ocupació de Labora (-0,35%) en la Comunitat Valenciana i s’han incorporat al mercat laboral.

Nomdedéu ha emfatitzat en què es “tracta d’una bona notícia”, ja que des de l’any 2008 “no teníem un setembre tan bo”. De fet, tal com ha fet recalcat el secretari autonòmic d’Ocupació, “mentre en el conjunt d’Espanya l’atur ha pujat, la Comunitat ha estat la tercera autonomia on més ha baixat”.

D’aquesta manera, mentre en la Comunitat Valenciana s’aprecia aquest descens en el nombre d’aturats registrats en Labora, en el conjunt d’Espanya les persones parades registrades en les oficines dels serveis públics d’ocupació han augmentat en 17.679 persones al setembre, un 0,6% més respecte al mes anterior.

En aquest sentit, el director general de Labora ha destacat que el mercat laboral valencià “està resistint d’una manera notable a una crisi econòmica que venia anunciant-se des de feia mesos”.

La baixada de l’atur ha estat especialment intensa en l’agricultura (-3,77%) i en el sector de la construcció (-3,08%). Per edats, el comportament general favorable ha quedat eclipsat per l’increment de l’atur jove (+8,21%), vinculat a la finalització dels contractes d’estiu.

Quant a les dades d’afiliació a la Seguretat Social, aquest mes s’ha produït un descens de 3.029 persones (-0,15%). No obstant això, en el còmput anual, la Comunitat ha guanyat 69.550 afiliades, un 3,57% més de persones afiliades que al setembre de 2021.

Finalment, la contractació indefinida s’ha incrementat un 279% respecte de la qual es va produir al setembre de l’any anterior, superior a la mitjana registrada a Espanya, que se situa en 258,05%. L’ascens de les contractacions indefinides també s’aprecia respecte de les registrades a l’agost d’enguany, un 59,77% d’increment.

Directe