S’investiguen 15 persones pel furt de dues tones de garrofes i material d’obra al Baix Maestrat

Ha estat recuperat la totalitat del fruit i material sostret, sent retornats als seus legítims propietaris

S’investiguen 15 persones pel furt de dues tones de garrofes i material d’obra al Baix Maestrat

En el marc dels serveis que la Guàrdia Civil té establerts per a la prevenció i recerca dels robatoris i furts en el camp i les explotacions agrícoles i ramaderes, i trobant-se en plena campanya de recollida de garrofa, com a resposta policial als delictes que es venien produint en les localitats de Sant Jordi, Calig, Canet lo Roig i Santa Magdalena de Polpís durant el mes de setembre, provocats per l’alt preu que està aconseguint el producte.

L’Equip ROCA de Vinaròs va iniciar un significatiu augment de controls i inspeccions tant en els camps on es conrea com en les cooperatives i magatzems on es comercia, realitzant inspeccions dels documents d’acompanyament i traçabilitat (DATA) i (REGEPA), que han d’acompanyar als productes agrícoles durant tota la cadena de distribució per a assegurar el seu origen.

Fruit d’aquest treball per a l’esclariment dels fets delictius, s’ha procedit a la recerca de 13 persones per la sostracció de garrofes, aconseguint esclarir deu furts. Així mateix s’ha aconseguit intervenir i retornar unes 2 tones d’aquest producte als seus amos.

En una altra actuació l’Equip ROCA de la Guàrdia Civil de Vinaròs, investigo a altres 2 persones, per la sostracció de divers material d’obra per un valor aproximat de 3500 euros, que es trobava emmagatzemat en una finca aïllada en la localitat de Benicarló.

La Guàrdia Civil va recuperar la totalitat del material sostret, que havia estat venut en un centre de compravenda de materials, posteriorment tot els objectes sostrets van ser lliurats als seus propietaris.

Les diligències instruïdes han estat lliurades en els dels Jutjats de Vinaròs.

Directe