L’aeroport de Castelló tanca el seu millor mes de setembre i suma més de 112.000 persones passatgeres en l’acumulat anual

El trànsit comercial se sosté a la tardor i hivern amb la continuïtat de rutes i l'activació de les noves de Dublín i Madrid

L’aeroport de Castelló manté la senda de desenvolupament sostingut del trànsit comercial i ha tancat setembre amb el registre de persones passatgeres més elevat en aquest mes de la seva trajectòria. L’acumulat en els nueves mesos de 2022 és de 112.271 usuaris.

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat l’evolució favorable de les xifres de viatgers, amb un total de 18.163 al setembre. Es tracta del paràmetre més alt en aquest mes en la història de la infraestructura i suposa un increment del 47% respecte a setembre de 2019, any previ a la pandèmia.

La campanya d’estiu de 2022 ha estat la millor de l’aeroport de Castelló, batent-se de manera consecutiva al juny, juliol i agost els rècords mensuals de passatgers. En els quatre mesos que van de juny a setembre la xifra d’usuaris ha estat de 83.247.

La consellera ha incidit en la desestacionalització del trànsit comercial amb la continuïtat a la tardor i hivern de diverses de les rutes que operen durant la campanya estival i la posada en servei de noves connexions.

Fins a final d’octubre es mantenen les línies amb Budapest i Sevilla. També estan programades per a tardor i hivern les dues de Londres, la de Bucarest i la de Brussel·les. A més, a la fi d’octubre s’incorporen les noves rutes de Dublín i Madrid. Aquesta última, amb cinc freqüències setmanals, multiplicarà la connectivitat de l’aeroport de Castelló, ja que permetrà volar des de Castelló, via Madrid, a 86 destins nacionals i internacionals, afavorint així la mobilitat i la internacionalització dels sectors productius.

Camí del rècord anual
en operacions

Respecte als moviments d’aeronaus, al setembre s’han comptabilitzat 636. La suma en els nou primers mesos de l’any supera els 7.000, una xifra que s’aproxima a les 7.750 de l’anualitat completa de 2020, en què es va aconseguir el rècord d’operacions de l’aeroport.

Directe