Detenen dues persones albaneses per nombrosos robatoris en cases del Baix Maestrat

Actuaven de nit o de matinada forçant finestres, arribant a entrar mentre els propietaris dormien

Detenen dues persones albaneses per nombrosos robatoris en cases del Baix Maestrat

El mes de maig es van cometre fets delictius en domicilis de localitats del nord de la província de Castelló, on els autors actuaven sempre en hores nocturnes o de matinada accedint als domicilis per diferents mètodes, com a escalament o forçament de finestres, aprofitant que els habitants es trobaven dormint i arribant fins i tot a entrar en els propis dormitoris d’on sostreien tot tipus d’efectes de valor i diners.

La Guàrdia Civil de Vinaròs i Alcala de Xivert, van centrar les seves sospites en els ara detinguts, residents en la citada localitat d’Alcalá, realitzant sobre els mateixos seguiments i vigilàncies discretes entre altres més tècniques, que finalment van donar com a resultat la seva detenció el passat dia 29 de setembre després de la comissió de dos delictes de robatori amb habitants, en sengles habitatges de la localitat de Càlig.

Es va procedir al registre domiciliari degudament autoritzat de l’habitatge ocupat pels detinguts en la qual es va poder intervenir nombrosos objectes, com a bosses, carteres, rellotges, ulleres de sol, algunes joies, moneda estrangera, etc.

Entre el material intervingut es troben alguns que són reconeguts per les víctimes de fets similars, en concret un ocorregut en la matinada del passat dia 13 de setembre en la localitat de Alcossebre, població on aquesta mateixa matinada i pel mateix mètode es van cometre altres tres robatoris.

Altres efectes van ser sostrets en un habitatge de la localitat de Sant Jordi en la matinada del dia 19 de setembre, a les víctimes del qual li van sostreure les claus del vehicle que va ser recuperat l’endemà abandonat en la localitat de Vinaròs, donant-se la circumstància que aquesta mateixa matinada del dia 19 de setembre i en una casa contigua de la mateixa localitat de Sant Jordi, es va realitzar un altre robatori de les mateixes característiques.

Per part de la Guàrdia Civil es continuen les recerques a fi d’esclarir més delictes donada la quantitat d’efectes intervinguts i que poguessin ser reconeguts per altres víctimes d’aquests.

Els detinguts juntament amb les diligències instruïdes van ser posats a la disposició dels Jutjats de Vinaròs.

L’actuació ha estat realitzada per efectius de la Guàrdia Civil de Vinaròs i d’Alcalá de Xivert.

Directe