El tossal dels Tres Reis acull la gran festa de la Taula del Sénia unint tres territoris històrics

Actualment resulta ser un punt clau més per a caminades que per a trobades entre els tres regnes

El tossal dels Tres Reis acull la gran festa de la Taula del Sénia unint tres territoris històrics

El tossal dels Tres Reis ha acollit la gran festa que organitza la Mancomunitat de la Taula del Sénia on uneix als veïns dels tres territoris que connecta aquest punt. Un lloc, ubicat en ple parc natural de la Tinença de Benifassà on s’uneixen geogràficament i políticament des de fa segles València, Aragó i Catalunya, tres regnes, tres regions i tres comunitats autònomes sempre directament vinculades. A més, de forma lògica, també junta tres províncies amb Castelló, Terol, i Tarragona sent un punt antigament molt important políticament, però ara més convertit en un lloc emblemàtic nexe d’unió, punt de caminades i centre d’aquesta festa.

La gerent de la mancomunitat, Tere Adell, sempre al capdavant de les iniciatives de l’ens supracomarcal es mostrava així d’emocionada de poder tornar a reunir-se al tossal dels tres reis després d’una caminada amb veïns dels pobles més propers.

Des de la part aragonesa Enrique Segurana també es mostrava il·lusionat de poder tornar. Fredes és el poble on es troba el punt d’unió valencià amb els altres dos pobles d’Aragó amb Vall-de-roures i Catalunya amb la Sénia.

Després de l’excursió fins al tossal els caminants i un bon grapat més de veïns especialment de la Pobla de Benifassà, la Sénia i Vall-de-roures, van celebrar la quedada en un dinar de germanor multitudinari al pavelló de la colònia Europa.

Directe