Diputació obri el termini de sol·licituds de beques d’Uned Sénior i la Universitat per a Majors de l’UJI

L’àrea de Benestar Social destinarà 18.000 euros a cobrir despeses en matriculació i secretaria

La Diputació de Castelló, a través de l’àrea de Benestar Social que dirigeix la diputada provincial Patricia Puerta, ha obert el termini per a presentar les sol·licituds de beques d’estudi destinades a l’alumnat del programa ‘Uned Sénior’ impartit per la Universitat Nacional d’Estudis a Distància’ (UNED), així com l’alumnat de la Universitat per a Majors de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló.

En total seran 90 beques i l’import total de les mateixes serà de 18.000 euros, 13.000 euros per a la universitat per a majors de l’UJI i 5.000 per al programa ‘Uned Sénior’. Les i els interessats poden sol·licitar la beca fins a l’1 d’octubre.

La vicepresidenta i diputada provincial ha assenyalat que treballar per a les persones majors “suposa el reconeixement social als qui han dedicat la seua vida a la construcció de la societat actual”. “És evident que l’actual perfil de persona major és el d’una persona activa, que conserva la seua capacitat de treball i manifesta una necessitat i il·lusió per seguir aprenent i assolir noves metes”, ha afegit la diputada provincial.

És per això que Puerta ha apuntat que l’àrea de Benestar Social de la Diputació de Castelló considera “prioritari” seguir treballant per a potenciar l’envelliment actiu, així com l’aprenentatge i habilitats que els permeta desenvolupar-se plenament en els temps actuals i evitar l’exclusió social.

“A més a més, tenim molt present la immensa riquesa que per al conjunt de la societat suposarà, així mateix, l’aportació de les seues experiències”, ha afegit Puerta.

Finalment, la diputada provincial ha recordat que la finalitat de la present convocatòria és facilitar l’accés al programa ‘UNED Sènior’ i a la universitat per a majors, o donar continuïtat al seu procés formatiu ja iniciat, a persones interessades en les quals concórreguen especials dificultats per a cursar els seus estudis per la seua situació econòmica, edat, discapacitat, violència de gènere o altres factors que puguen donar lloc a situacions d’exclusió social.

Directe