Èxit de participació en les XVI Jornades de Gent Gran de Vilafranca

Una completa oferta d’oci repartida entre tots els dies de la setmana

Durant una setmana sencera, Vilafranca s’ha convertit en un dels principals escenaris culturals i socials enfocats a la gent gran. Del 19 al 25 de setembre, la localitat dels Ports ha reunit desenes de persones majors amb activitats que han anat des de jocs tradicionals, rutes en la naturalesa, excursions culturals, demostracions gastronòmiques o visionat de peces audiovisuals. Una completa oferta d’oci repartida entre tots els dies de la setmana.

La setmana va començar amb un recorregut pel bosc Palomita, amb el taller d’ocupació ‘Deixa’t Guiar i Viu la Muntanya a Els Ports’. Les persones participants van jugar amb jocs tradicionals el dimarts, quan també es va oferir una taula redona per a debatre sobre la seua memòria i presència actual entre les noves generacions. Pel que respecta al dimecres, es va realitzar una xarrada sobre plantes en perill d’extinció en el territori.

De cara al cap de setmana es va començar amb el concurs de guinyot, celebrat el dijous en el Bar de Jubilats i Jubilades. La Tinença de Benifassà va rebre als i les participants el divendres, amb una excursió cultural que va descobrir el llegat maqui en el territori. Ja el dissabte, la companyia Unaovarias va representar l’obra ‘Iaia tu tens sexe?’, una escena cultural que va continuar ahir a la vesprada amb la projecció d’un documental realitzat per Eugenio Monesma sobre oficis perduts.

Directe