Els metges denuncien que l’Hospital de Vinaròs no té neuròlegs des del 24 de setembre

Fins ara hi havia 4 especialistes, però el cap de setmana tanca el servei

El Col·legi de Metges de Castelló (COMCAS) denuncia que l’Hospital Comarcal de Vinaròs no té servei de Neurologia des 24 d’aquest mes. “Una situació que obligarà els pacients del Departament de Salut de Vinaròs a desplaçar-se 80 quilòmetres per ser atesos a l’Hospital General Universitari de Castelló (HGUCS). La situació de precarietat de l’àrea de Neurologia només és un botó de mostra del que passa en altres serveis del mateix hospital que dóna cobertura sanitària als 90.000 habitants de la zona”, apunten en una nota de premsa.

L’Hospital de Vinaròs tenia fins ara quatre neuròlegs, però per circumstàncies diferents a partir del cap de setmana es tanca aquest servei.

La Conselleria de Sanitat Universal “és coneixedora d’aquesta situació, que no és nova perquè es remunta a anys enrere. Per això des del COMCAS us instem a buscar solucions urgents que garanteixin un servei de Neurologia estable i dotat de recursos humans. I recordem que la inacció en la recerca de solucions per part de l’Administració sanitària obliga els neuròlegs de l’HGUCS a assumir les tasques d’hospitalització de pacients que arriben derivats de l’Hospital de Vinaròs, mentre que es desplaçaran a l’hospital del Baix Maestrat a atendre les consultes. Aquesta situació, a més d’una sobrecàrrega de treball, tindrà un impacte a les llistes d’espera del servei”.

“Insistim que la Conselleria ha d’adoptar mesures que ajusten aquests problemes que no només afecten el servei de Neurologia, atès que altres com els de Dermatologia o Anestèsia també requereixen solucions”, continuen explicant.

Des del Col·legi de Metges de Castelló, “com a institució que defensa els interessos dels seus col·legiats i vetlla per la qualitat assistencial dels ciutadans, exigim a Sanitat que actue sense demores. I és que, si de debò aposta per potenciar i garantir una assistència sanitària bàsica en igualtat de condicions per a tota la població, la Conselleria de Sanitat haurà de prioritzar el problema dels departaments de salut perifèrics com és el de Vinaròs”.

“Des del COMCAS mostrem una vegada més la nostra disposició per col·laborar en la cerca de solucions a aquests problemes”, conclouen.

Directe