Torna el cicle d’espectacles infantils Bocabadats a Benicarló

De l'1 d'octubre al 27 de desembre, amb set obres de teatre dirigides a xiquets de fins a cinc anys

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, i el tècnic de Cultura, Rafa Sánchez, han presentat les obres que formaran part del cicle de teatre infantil i familiar Bocabadats, que enguany celebrarà la seua vuitena edició. La programació abasta set obres de teatre repartides entre l’1 d’octubre i el 27 de desembre i totes seran gratuïtes menys dos, Shhh… El col·leccionista de sons i Xup-Xup, per les quals s’haurà de pagar 3 euros.

Pedro Manchón ha volgut destacar que Bocabadats és l’únic cicle de teatre infantil de la comarca i ha considerat que «cal promocionar la cultura, el teatre, des d’edats ben primerenques».

Els espectacles duraran entre 30 i 60 minuts, i estan adaptats per a edats concretes. Rafa Sánchez ha destacat que són obres «d’alta qualitat i aptes per a totes les persones a les quals els agrade el teatre», però ha recordat també que «s’ha de mirar bé la franja d’edat a la qual es dirigeix cada representació».

El cicle s’obrirà amb l’1 d’octubre amb Full house, una representació sense text dirigida a xiquets a partir de tres anys que es representarà als Jardins del Mucbe. És una història de veïnats, una faula moderna que tracta els reptes que suposa superar les diferències.

La segona aposta de la temporada, programada el 22 d’octubre al Mucbe, és Paraules a les butxaques, dirigida a un públic de més de 4 anys. Tres històries pedagògiques, en les que els xiquets podran aprendre la màgia dels noms, els números i els colors amb imaginació i humor.

El 5 de novembre el Mucbe acollirà Pedra a pedra, una obra guardonada amb nombrosos reconeixements que ha estat representada a 43 països i quatre continents. Dirigida als xiquets de més de dos anys, és una proposta que busca despertar la imaginació dels més menuts a través dels objectes inanimats.

La via làctia és una obra per a tota la família que es representarà al Mucbe el 19 de novembre. L’espectacle presenta argument espacial que brilla amb grans titelles, música i actors en llum negra.

El dissabte 3 de desembre es representarà també al Mucbe Shhh… El col·leccionista de sons, per la qual s’haurà de pagar 3 euros d’entrada. Pensada per a xiquets de menys de cinc anys aquesta obra és un al·legat al respecte per la natura.

Xup-xup, que aterrarà el 17 de desembre al Mucbe, fa de la cuina un joc per a xiquets de fins als quatre anys. L’entrada costarà 3 euros.

L’espectacle que tancarà la programació de Bocabadats és Bitles per a nadons, una aposta en la qual quatre músics en moviment i una ballarina rendeixen un homenatge als Beatles que ha captivat a més de 70.000 espectadors arreu del món. Tindrà lloc el 27 de desembre a l’Auditori Pedro Mercader i està pensat per a xiquets de zero a tres anys.

Les inscripcions a les representacions es poden fer per via telefònica, cridant al 964 46 04 48, per correu electrònic, escrivint a mucbe@benicarlo.org, o de manera presencial acudint al Mucbe en horari d’atenció al públic.

Directe