Mor l’arqueòleg cinctorrà Miquel Guardiola

A l’edat de 51 anys, amb una llarga trajectòria dedicada a la divulgació i l’arqueologia experimental

Mor l’arqueòleg cinctorrà Miquel Guardiola

Aquest dimarts ens ha deixat l’arqueòleg cinctorrà Miquel Guardiola a l’edat de 51 anys, amb una llarga trajectòria dedicada a la divulgació i l’arqueologia experimental.

Durant la seua carrera va ser conegut per descobrir els grabats neolítics al mas de Fraiximeno, apuntar la existència de dinosaures a les proximitats de Sant Antoni de la Vespa, el que es va convertir en troballes del femur, la tibia, la costella i les vértebres de dos sauròpodes que es van exposar al museu de Cinctorres. Per altra part, Guardiola va realitzar l’estudi arqueològic i paleontològic del mas de La Parreta que va portar als jaciments que coneixem hui en dia.

Reportatge sobre els tallers d’eines prehistòriques a Morella la Vella, a l’estiu de 2017

També va per fabricar reproduccions artesanes d’armes i utensilis prehistòrics. Guardiola, mitjançant l’associació “Esclats Prehistòries didàctiques” es dedicava a divulgar el seu art a xarrades, conferències o exposicions.

En els darrers anys es trobava treballant com a responsable de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social.

Directe