“Llegim als Pobles” a Cinctorres amb l’escriptora Mercè Climent

La campanya de foment de la lectura ha contat un conte dirigit als més menuts però molt idoni per als grans

Cinctorres ha acollit aquest cap de setmana una activitat de Llegim als pobles, un programa de la Direcció General de Cultura i Patrimoni, en què facilitarà la presència d’escriptors i escriptores als municipis de tot el País Valencià. Amb aquest Pla valencià del llibres pretén incrementar els índexs de lectura per mitjà de la interacció dels autors amb els lectors.

Per a fomentar aquesta lectura des de ben menuts algunes d’aquestes activitats com les de Cinctorres s’han dedicat a contar contes que a vegades no sols són per als xiquets, sinó també per als adults. Però és que els contes tenen una forta influència.

Mercè Climent és escriptora

La campanya preveu la realització de vint sessions per cada província amb autors que hagen escrit la seua obra tant en valencià com en castellà. La Direcció General de Cultura i Patrimoni gestionarà la participació i es farà càrrec de les despeses de l’activitat com la de Cinctorres amb Mercè Climent.

Aquesta ha sigut la segona etapa del pla assumint directament la gestió de la coordinació de les activitats, augmentant el pressupost i promovent noves iniciatives. Enguany es destinaran 5 milions d’euros a potenciar accions relacionades amb la lectura. Des que va començar el pla ‘Llegim’ en 2017 la inversió realitzada ha sigut de quasi 20 milions d’euros.

Directe