“Dansants”, “llauradores” o “cavallets” protagonitzen el 8 de setembre a Peníscola

La ciutat a la mar ha celebrat el primer dia dedicat a la Patrona de la ciutat

“Dansants”, “llauradores” o “cavallets” protagonitzen el 8 de setembre a Peníscola

Peníscola ha celebrat avui el primer dia dedicat a la Patrona de la ciutat. La jornada festiva ha donat principi aquest matí amb els balls, que han centrat totes les mirades en la Plaça de l’Ajuntament, on es trobaven la Reina, la seva Cort d’Honor, les autoritats locals, veïns i visitants “amb moltes ganes de retrobar-nos amb la nostra tradició i tornar a viure-la amb el so de la melodia de nostres danses, ha estat realment emocionant, el primer compàs i el primer pas ens han retornat aquesta connexió amb els nostres avantpassats que, des de fa més de quatre segles, honraven a la Verge de la Ermitana com nosaltres hem pogut fer avui” ha destacat l’edil de festejos, Ramon Simó.

Durant la tarda, en finalitzar el vuitè dia del novenari i la processó pels carrers del barri antic, la Plaça d’Armes ha estat escenari de les actuacions de “dansants”, “llauradores”, “cavallets” i de la dansa-batalla de Moros i Cristians, així com de la tradicional lloa oferta pel grup de “peregrinis”. Els components del Grup Cultural de Danses han tornat a emocionar als allí presents amb la torre humana formada per set joves i els seus emotius versos, que avui – després de dos anys de pandèmia – han fet vibrar com mai d’emoció als assistents.

Directe