El curs 2022-2023 comença a l’Escola Infantil de Morella

L’alumnat ha entrat al centre de manera escalonada des del dilluns i avui s’han completat les classes

Amb l’arribada del mes de setembre, finalitzen les vacances i comencen els cursos escolars als centres educatius. D’aquesta manera, l’Escola Infantil de Morella va iniciar el curs 2022-2023 el dilluns i l’alumnat ha entrat de manera escalonada fins avui que s’han completat les classes. Cal explicar que, aquest any, a causa que els i les alumnes a partir de dos anys ja van al CEIP Mare de Déu de Vallivana, l’Escola Infantil compta amb dos cursos. Una des de sis mesos fins a un any i l’altra d’un a dos anys, de manera que la primera compta amb dos alumnes i la segona amb 16 en dues classes de vuit. A més, el centre ha incorporat algunes novetats per al present curs amb noves instal·lacions de menjador, així com ha canviat el procés d’adaptació de l’alumnat. Així, els primers dies, una persona familiar podia entrar a les aules i estar amb l’alumne o alumna.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la regidora d’Educació, Ana Adell, han visitat avui les instal·lacions de l’Escola Infantil. Així, han destacat que “durant les últimes setmanes s’ha treballat en la millora de les instal·lacions per albergar el servei de menjador i adaptar les aules a les necessitats del nou alumnat des de sis mesos a un any”. A més, Ana ha explicat que “l’Escola Infantil és un servei molt important per a la conciliació i està molt demandat per les famílies” i ha recordat que “es tracta d’un servei gratuït on cada alumne o alumna paga 50 euros per a sufragar les despeses de material escolar de tot l’any”. Finalment, la directora de l’Escola Infantil de Morella, Sandra Blasco, ha comentat que “el curs ha començat molt bé i l’alumnat s’adapta a poc a poc amb estos primers dies quan els familiars han pogut estar amb les xiquetes i xiquets algunes hores”.

A més de l’Escola Infantil, el CEIP Mare de Déu de Vallivana i l’IES Els Ports també comencen les classes durant el mes de setembre. Així, l’alumnat de primària i secundària de Morella recuperarà l’activitat escolar el pròxim dilluns, 12 de setembre.

Finalment, des de l’ajuntament de Morella es presten altres serveis per a facilitar la conciliació familiar amb l’alumnat de primària. Amb la col·laboració del CEIP Mare de Déu de Vallivana, es completen les classes del centre amb l’escola matinera, l’escola vespertina i l’escola recreativa, les quals ofereixen altres activitats complementàries.

Directe