S’inicien noves excavacions arqueològiques al jaciment iber del Puig de la Misericòrdia

Per a continuar amb la consolidació dels murs i fer noves descobertes

Aquest matí l’alcalde, Guillem Alsina, acompanyat pel president de la Diputació de Castelló, José Martí, la diputada de Cultura, Ruth Sanz i el regidor de Patrimoni, Marc Albella, ha visitat el jaciment iber del Puig de la Misericòrdia per veure les feines de restauració que s’estan executant. Es tracta de la campanya anual impulsada per la Diputació de Castelló, que enguany ha comptat amb una intervenció extraordinària, per tal de consolidar les restes, i sobretot per a descobrir noves troballes que ajuden a comprendre millor el passat dels primers pobladors de Vinaròs. 

El president Martí ha explicat que “és important invertir en patrimoni i cultura, d’una banda, per a preservar la nostra història i orígens, i d’altra banda, per a posar en valor aquests recursos des del punt de vista turístic”. El president destacava el paper fonamental del Servei d’Arqueologia de la Diputació de Castelló, i en especial, de la tasca desenvolupada per part del cap, d’Arturo Oliver.

Alsina agraïa la implicació de la Diputació de Castelló per engegar cada any campanyes de preservació del jaciment iber. Segons afegia “és important treballar per a conservar les restes perquè formen part de la nostra història, a més també de ser un important recurs turístic”. En aquest sentit, assenyalava que “des de Govern Municipal, amb l’ajuda de les administracions, sempre apostarem per la preservació del nostre patrimoni, perquè suposa posar en valor la història, al mateix temps que també es generen nous atractius culturals i turístics, tant per als veïns com per als visitants”.

Albella també agraïa el suport de la Diputació, en especial amb el projecte que ha redactat per a la consolidació i posada en valor del jaciment. El regidor ha detallat que “gràcies a aquesta tasca des de l’Ajuntament hem presentat el document a les ajudes de foment i protecció del patrimoni de la Generalitat Valenciana per a poder rebre la subvenció i executar així tots els treballs de conservació del poblat iber”. En el cas d’aconseguir l’ajuda suposaria una inversió de 190.379€ per a posar en marxa noves feines de consolidació, que tancarien els treballs de restauració del jaciment que s’han fet de forma progressiva al llarg dels anys.

Directe