Josep Alanyà rep la insígnia de plata de la Reial Arxiconfraria de la Cinta

 de Tortosa

El mossèn, amb gran vinculació amb Morella, és també historiador

La Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta ha lliurat la insígnia de plata de la institució a mossèn Josep Maria Alanyà i Roig, canonge i  arxiver de l’Arxiu Capitular de la diòcesi de Tortosa, per la seva dilatada trajectòria en l’estudi de tot allò que fa referència a la patrona de la ciutat de Tortosa. La imposició va anar a càrrec del primer majordom, Joan Bonfill, aprofitant l’acte de presentació del llibre dedicat a Lluís de Tena, fundador de l’Arxiconfraria i de la que és autor el mateix Alanyà.Josep Alanyà va nèixer a Batea l’any 1943 dedicant bona part dels seus coneixements com a historiador a escriure al voltant de la Mare de Déu de la Cinta. És el director de l’exposició permanent “Sancta Maria Dertosa” i de l’Arxiu Històric Diocesà. La seva vida pastoral l’ha desenvolupat a Flix, Palma d’Ebre, Bisbal de Falset, Margalef i Tortosa. Ha impartit classes a l’Institut de Flix, al Seminari de Tortosa i a l’Institut Infanta Isabel d’Aragó de Barcelona.

Fundador del Patronat pro Batea, soci de la Reial Societat Arqueològica de Tarragona i membre numerari de la Societat d’Estudi Hebraics, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, ha publicat molts articles i llibres, i en l’actualitat té en preparació un de nou que portarà per títol “Adrià VI, bisbe de Tortosa i papa. 500 anys (1522-2022)”.

Directe