Salvament i socorrisme atén més de 600 banyistes durant l’estiu

La majoria relacionades amb incidències lleus i amb tasques d’accessibilitat

El servei de salvament i socorrisme de les platges urbanes de Vinaròs, Fortí, Fora Forat i Clot, ha fet un balanç de les accions realitzades durant la temporada de bany. En total ha atés més de 600 persones on sobretot destaquen les intervencions lleus, relacionades amb cures menors i altres actuacions, amb 359. D’altra banda, s’han realitzat tasques d’acompanyament i d’accessibilitat amb 255 usuaris atesos, als punts accessibles de la platja del Fortí i del Clot.

Pel que fa a les intervencions més importants, com traumatismes, cops de calor, lipotímies o problemes respiratoris en total s’han realitzat 41 actuacions, de les quals 10 han necessitat el trasllat amb ambulància. Així mateix, destacar que fins a 31 d’agost només s’ha hagut d’atendre una RCP i no s’ha registrat cap ofegament.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, ha fet un balanç positiu del servei de salvament i socorrisme, en especial per la seua ràpida resposta en totes les intervencions realitzades. En aquest sentit, assenyalava que “és important oferir unes platges de qualitat amb arena i aigües excel·lents, tal com certifiquen les Banderes Blaves i els reconeixements Qualitur, però també és fonamental que siguen segures a través d’un servei de salvament i socorrisme eficient”.

D’altra banda, Albella comentava que també s’ofereix un servei molt important amb l’atenció a les persones amb mobilitat reduïda als punts accessibles de les platges del Fortí i del Clot. En aquest cas, es compta amb cadires amfíbies, crosses, lavabos adaptats i zones d’ombra perquè els usuaris puguen gaudir del bany.

L’estat
de la mar

En relació a les banderes, gràcies al bon estat de la mar, la verda ha sigut la predominant de l’estiu amb un 80,95% de cops hissada a la platja del Clot i un 77,14%, tant al Fortí com al Fora Forat. La groga s’ha mantingut entre el 17-20% entre les tres platges, mentre que la roja no ha sobrepassat el 3% en cap de les tres.

Directe