Vinaròs opta a una subvenció per a finalitzar els treballs del poblat iber

En total suposaria una inversió de 190.379€ per a executar feines de millora i conservació de les restes

L’Ajuntament ha presentat a les ajudes de protecció, foment i desenvolupamentdel patrimoni i la dinamització cultural de la Comunitat Valenciana, un projecteper a la consolidació i posada en valor del poblat iber del Puig de la Misericòrdia. Cal destacar que aquest projecte ha estat redactat per la
Diputació de Castelló, dintre de la seua col·laboració amb l’Ajuntament per a laprotecció del patrimoni local.

En total les feines estan valorades amb un pressupost de 190.379€ per a retirar a base de formigó de l’antiga creu, donar continuïtat a la passarel·la del mirador fins al centre del jaciment, consolidar i restaurar els murs, a més de millorar el drenatge de l’aigua de la pluja amb la col·locació de canonades i capes de grava per als acabats finals, així com posar malles anti herbes. Cal destacar que aquesta sol·licitud s’haurà de ratificar per plenari.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Patrimoni, Marc Albella, agraïa la redacció del projecte a la Diputació de Castelló i en especial a la diputada de Cultura, Ruth Sanz, per la seua gran implicació a l’hora d’atendre les demandes de l’Ajuntament en relació a la protecció i posada en valor del patrimoni local.

Pel que fa al projecte Albella ha destacat que “des de l’Ajuntament hem presentat l’informe a la Generalitat per a poder rebre la subvenció i executar així tots els treballs de conservació del poblat iber”. En aquest sentit, assenyalava que “en el cas d’aconseguir l’ajuda aquest projecte tancarà tots els treballs de restauració del jaciment que s’han fet de forma progressiva al llarg dels anys”.

Per acabar, el regidor comentava que enguany el Servei d'Investigacions Arqueològiques i Prehistòriques de la Diputació, amb la col·laboració de l’Ajuntament, tornarà a realitzar la campanya anual de consolidació del poblat iber, a més d’una actuació extraordinària amb una inversió de 26.985€, que ja ha sortit a licitació, i que estarà sufragada íntegrament per la mateixa Diputació.

Directe