Martí reivindica ampliar la gestió forestal per a protegir el territori

El president de la Diputació de Castelló també vol un estatut de pobles d'interior i

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha reivindicat, una vegada més, la necessitat d’aprovar un estatut de municipis de pobles d’interior. Així ho ha manifestat Martí després d’haver assistit a la visita oficial del president del Govern, Pedro Sánchez, a la zona afectada per l’incendi del Alto Palancia declarat el dilluns dia 15 d’agost a Bejís, i que ja s’ha donat per estabilitzat.

“Existeix la necessitat de facilitar recursos per a la gestió de les ajudes que arribin a la comarca i als ajuntaments, més enllà de l’incendi, per a continuar treballant en polítiques actives per al territori”, ha explicat.

Així mateix, el president provincial també ha fet menció al combustible que alberguen els boscos i que és “absolutament necessari” fer “gestió forestal”, una gestió forestal que, com ja ha defensat en altres ocasions, valore el coneixement de la gent que viu sobre el terreny. Martí ha afegit que “cal aprendre de les experiències d’èxit”, ja que “la interface urbà-forestal ha resultat molt positiva per a la protecció dels nostres pobles, i ara caldria estendre la interface a carreteres i pistes forestals. A més de prevenció es faria protecció del territori i seguretat de les persones”.

Així mateix, Martí ha assenyalat que els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats han tingut l’ocasió de fer-li arribar al president del Govern les seves preocupacions respecte a la incidència negativa de l’incendi en la despoblació que ja sofreix la comarca del Alto Palancia i la necessitat de netejar els boscos. Seguidament, s’han traslladat a una zona afectada per l’incendi on Pedro Sánchez ha anunciat la declaració de zona greument afectada per una emergència de protecció civil.

Directe