La Diputació aprova obres per 1,3 milions d’euros en el Palau de SantJoans de Cinctorres

El projecte compta amb el suport de la Generalitat Valenciana

La Diputació de Castelló ha aprovat el plec per a la contractació de les obres al Palau de SantJoans de Cinctorres, amb una actuació integral que compta amb un pressupost de més d’1.374.000 milions d’euros per a la seua adequació interior per tal de crear un museu que servisca com a estímul cultural i turístic del municipi i de la comarca.

Per a la realització dels treballs, la institució provincial està recolzada amb una inversió de 500.000 euros per part de la Generalitat Valenciana, mitjançant el Pla Conviure 2021, que destina un total de 12 milions en tota la província per a la rehabilitació d’immobles de patrimoni municipal que vagen a destinar-se a ús públic no residencial. Gràcies a això, es pretén convertir el Palau de SantJoans, un monument d’estil gòtic aragonés, en un dels palaus urbans de la seua època més emblemàtic de la província i de la Comunitat.

Així ho ha confirmat el mateix president de la Diputació de Castelló, José Martí, qui ha explicat que anteriorment aquest monument “sempre ha estat abandonat, amb poques i xicotetes remodelacions en la seua teulada, però això ha canviat”. “Aquest nou equip de govern”, ha prosseguit, “té com a objectiu principal convertir els nostres monuments més tradicionals i històrics en epicentres culturals i turístics”.

Per a Martí, aquestes obres suposen “l’inici de la nostra aposta decidida per mantindre i recuperar el patrimoni cultural de Castelló i ajudar a revitalitzar l’activitat en els municipis”, i ha continuat afirmant que aquest tipus d’actuacions “combaten la despoblació d’una manera sostenible i eficaç’’. El president ha exemplificat el compromís de l’equip de govern amb la Cartoixa de Valldecrist, monument on es va remodelar la seua sala de conferències i sala d’exposicions per tal de potenciar el seu atractiu cultural i turístic.

Les obres en el Palau del SantJoans de Cinctorres, propietat de la Diputació, permetrà així gaudir d’un espai històric, però adaptat a les necessitats actuals, per a donar-li un ús cultural i social, que serà compartit entre la Diputació i l’ajuntament.

Directe