La Plaça d’en Blasc de Vilafranca es prepara per als actes taurins de les festes

És aquest un dels actes inaugurals de la setmana de festes

Aquest divendres comencen les Festes 2022 de Vilafranca que s’allargaran fins al diumenge 21. Els bous tornaran als carrers principals del municipi amb la Plaça d’en Blasc i el carrer Major com a itinerari taurí, ja que estes festes amb motiu de les obres a l’Avinguda de Castelló es decidia no utilitzar aquest tram per fer entrades de bous. En el matí de divendres ha començat tot el muntantge dels cadafals del qual s’encarrega l’Associació de Cadafals ‘8 de Setembre’.

Ja a les celebracions del passat mes de juny, organitzades per la Penya Taurina de Vilafranca, s’indicava als propietaris i propietàries de diferents cadafals que s’havien de fer millores per al muntatge de festes. Algunes colles han hagut de fer feines de pintura o portar el cadafals a la ferreria a les darreres setmanes.

El muntatge dels cadafals es monta sempre el divendres en el que comencen les festes. La programació d’enguany no comptarà amb cap acte taurí a la Plaça d’en Blasc fins al dimarts. A partir d’eixe dia augmentarà considerablement el ritme d’activitats taurines.

Es compta amb la participació de diferents associacions i col·lectius en matèria taurina per a les Festes 2022, amb 4 bous (2 de la ramaderia de Teo Adell, 1 de Jandilla i 1 Astolfi ) i diferents corros de vaques per a les vesprades.

A més dels membres de la Junta de l’Associació de Cadafals, durant el matí de divendres s’ha comptat amb el treball de la Brigada d’Obres de l’Ajuntament de Vilafranca per traslladar fins la Plaça d’en Blasc elements taurins com el piló d’embolar o el banc, a més d’acabar de rematar la instal·lació dels cadafals públics que tallen l’accés des de la Plaça a l’Avinguda del Llosar.

Directe