Vinaròs digitalitza la col·lecció de pergamins de l’Arxiu Municipal

Entre ells destaca el document més antic de l’Arxiu Municipal, la Carta Pobla de Vinaròs

L’Ajuntament ha finalitzat les tasques de digitalització d’una de les parts més destacades del seu fons documental històric, la col·lecció de pergamins. En total s’han reproduït 157, datats entre 1241 i 1949, que inclouen cinc pergamins del segle XIII, 49 del segle XIV, 68 del segle XV, 26 del segle XVI, vuit del segle XVII i un del segle XX.

Entre ells destaca el document més antic de l’Arxiu Municipal, la Carta Pobla de Vinaròs de 1241. La temàtica dels documents és diversa amb privilegis, cartes reials, cartes de pagament o carregaments de censos, entre altres.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Patrimoni, Marc Albella, ha destacat que “és important digitalitzar els arxius històrics de la localitat per garantir la seua preservació i sobretot facilitar la consulta als investigadors i ciutadania en general”. En aquest sentit, Albella comentava que des de l’Ajuntament sempre es destinaran recursos per a conservar i ampliar l’Arxiu Municipal, fonamental per a difondre la història local.

Directe