La Diputació de Castelló i l’UJI uneixen forces per a l’anàlisi dels efectes del canvi climàtic a la província

L'objectiu d'aquest projecte és comparar l'actual escenari respecte a l'estudi traçat en 1976

La Diputació de Castelló i la Universitat Jaume I (UJI) continuaran col·laborant en l’impuls del Laboratori de Climatologia de la institució universitària amb un conveni de col·laboració, dotat amb 12.100 euros, per a la contractació laboral de personal. La meta, reforçar les activitats del projecte relacionat amb la vigilància del canvi climàtic i els seus efectes en els recursos hídrics de la província de Castelló.

L’objectiu d’aquest projecte és comparar l’actual escenari climàtic de la província respecte a l’estudi traçat en 1976 per J. Quereda sota el títol “El clima de la Província de Castelló”. Mitjançant la comparativa entre tots dos projectes, amb una diferència de 45 anys, es podrà constituir un millor fonament per a la verificació del canvi climàtic i l’impacte d’aquest a Castelló.

La diputada responsable de l’àrea de Medi Natural, María Jiménez, afirma que ha de ser “un objectiu estratègic el conéixer com i quant ens afecta a totes i tots els castellonencs el calfament global”, per la qual cosa considera que el treball de la mà de l’UJI “és un pas més per a intentar fer front a l’efecte del canvi i climàtic i, en definitiva, per a conscienciar a la societat perquè ens impliquem tots i totes”.

La Conca Occidental del Mediterrani constitueix un dels territoris més vulnerables d’Europa davant la progressiva desertificació prevista pels últims informes del Panell Intergovernamental del Canvi Climàtic (IPCC), la qual cosa afecta de manera directa a la província de Castelló.

El conveni, pendent de signatura encara entre el president de la Diputació, José Martí, i la rectora de l’UJI, Eva Alcón, contempla la contractació laboral temporal i de servei a temps parcial de personal, tenint com a acció bàsica la revisió, ajust i calibrat dels equips meteorològics i satel·litaris de la xarxa que opera des de 2000-2002.

Directe