La Marie Claire es compromès a seguir a la comarca i a mantenir més de 300 llocs de treball

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha visitat la factoria vilafranquina

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha reiterat aquest dimarts el compromís de la Generalitat “amb la creació d’ocupació en la Comunitat i, especialment, en les zones despoblades a través del suport a empreses estratègiques i centenàries com Marie Claire que estan ajudant a reactivar econòmicament la comarca de l’Alt Maestrat i fixen població en els municipis de la zona”.

“Marie Claire és un exemple de col·laboració entre l’Administració i el sector privat, ja que amb les ajudes de la Generalitat ha sabut reinventar-se i reconvertir-se en una empresa rendible i amb un nou model de negoci”, ha apuntat Arcadi España, qui ha agraït també l’esforç de l’Ajuntament de la localitat, així com de l’equip directiu i dels propis treballadors i treballadores “per a seguir endavant amb un projecte empresarial històric que, malgrat les dificultats, ha estat capaç d’adaptar-se a les noves circumstàncies”. “Són un exemple que les indústries en les zones despoblades poden ser també rendibles i viables”, ha indicat.

Arcadi España ha realitzat aquestes declaracions durant la seva visita a la planta que la signatura tèxtil té a Vilafranca i, on acompanyat del director del Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca, i de l’alcaldessa de la localitat, Silvia Colom, han conegut les noves línies de negoci de Marie Claire, desenvolupades a través del finançament concedit per la Generalitat a través del Fons Valencià de Resiliència per un import total de 21,5 milions d’euros dividits en diversos trams.

En concret, tal com ha explicat el responsable d’Hisenda “l’objectiu durant aquests dos últims anys ha estat dotar de liquiditat suficient a aquesta empresa clau per a l’ocupació a la comarca perquè pogués cobrir part de les pèrdues generades per l’impacte de la COVID” pel que “a través d’aquesta línia de finançament hem aconseguit que reactivin el negoci, evitin el tancament de planta i, per tant també la destrucció d’ocupació”.

De fet, com ha recordat, “sense l’autorització de la Generalitat, l’empresa no podrà dur a terme cap procés de reestructuració de la plantilla, ni l’externalització de part o de tota l’activitat fora de Vilafranca” .

A més, segons ha explicat Arcadi España “els recursos injectats han hagut de destinar-se amb caràcter prioritari i obligatori a abonar les nòmines pendents dels treballadors i altres creditors, així com fer front als costos fixos, la qual cosa els ha permès tornar a impulsar la seva viabilitat”. “El nostre objectiu ha estat garantir en tot moment la continuïtat d’una signatura de reconegut prestigi que ara, gràcies a l’impuls del Consell, ja està recuperant pràcticament la senda dels beneficis”.

De fet, el responsable d’Hisenda ha confirmat a més que la signatura ja ha pogut iniciar també el seu procés d’internacionalització després de l’acord aconseguit amb la revista del mateix nom, la qual cosa li permetrà vendre fora d’Espanya amb la seva marca; ha impulsat nous canals de venda en línia després de l’acord amb grans distribuïdors com Amazon i, a més, ha iniciat noves línies de negoci com la roba de bany en cooperació amb altres signatures com Sigularu.

“Tot això ajudarà, -ha indicat Arcadi España- al fet que previsiblement el pròxim exercici l’empresa tanqui ja l’any amb beneficis, la qual cosa li permetrà consolidar l’actual plantilla i avançar en l’impuls de l’empresa”.

Empresa estratègica
en la Comunitat

L’empresa Marie Claire, fundada en 1907 a Vilafranca, compta amb una plantilla de més de 300 persones treballadores i és un dels principals motors d’activitat de la comarca de l’Alt Maestrat.

A més, la companyia, dedicada a la fabricació i comercialització de roba interior concentra actualment un elevat percentatge de l’activitat econòmica i l’ocupació en aquesta zona en risc de despoblació, per la qual cosa és considerada estratègica per a l’economia valenciana.

Directe