A Vilafranca es pot aprendre a ballar la jota

L'Associació 'Bureo de Vilafranca' ha organitzat quatre dies de classes pràctiques amb la vilafranquina Consuelo Plaja

A les darreres setmanes s’està desenvolupant per part de l’Associació ‘Bureo de Vilafranca’ un curs de ball de jota a càrrec de Consuelo Plaja i que està tenint lloc al local de la Rondalla de Vilafranca. Una activitat impulsada per la nova associació del Bureo i que serveix per mostrar els pasos de la jota de bureo a Vilafranca. Des de l’organització del curs es destacava que quatre dies son pocs per aprendre a ballar la jota.

És important aprendre a fer les passes de la jota sense música per conèixer bé els moviments i les dinàmiques del ball. Una tasca que costa un temps fins a que els balladors i balladores s’habituen abans de posar la música de la jota per poder ballar-la.

Les classes de Consuelo Plaja a Vilafranca al voltant de la jota s’han dut a terme a diverses etapes, encara que en esta oportunitat venen impulsades per l’Associació del ‘Bureo de Vilafranca’, creada recentment.

Consuelo Plaja va començar a ballar la jota als bureos dels masos o a festes com les de La Estrella. Ha ballat durant tota la seua vida i és molta la gent de Vilafranca que ha après a ballar gràcies a les seues classes.

Un curs de jota de bureo o jota vilafranquina que s’ha desenvolupat durant 4 dimecres i que es tancava amb la darrera de les classes celebrada aquest dimecres. No és molt de temps per a aprendre a ballar bé la jota però les participants en aquestes classes ja poden practicar sense cap problema i amb bons coneixements als bureos i balls que es puguen celebrar a la zona.

Directe