La Plaça Colon acull enguany el Bureo de l’Early Music

Un espectacle de música i dansa especialment popular i que el festival ha recuperat amb un taller i una exhibició

La Plaça Colon acull enguany el Bureo de l’Early Music

Dins de la programació didàctica de l’Early Music Morella cada any es realitza un taller de músiques tradicionals. Els seus intregrants, ofereixen un concert en forma de Bureo, per a recuperar aquelles melodies i cançons que sonaven en els masos i pobles de l’interior de Castelló.

Així, enguany s’ha celebrat la tercera edició d’aquest Bureo, que si bé forma part de l’Early Music, manté tots els trets tradicionals al ser un ball obert al públic.

Aquest concert compta amb la participació dels alumnes del taller de músiques tradicionals, però també està obert a la participació de músics de fora, que completen la formació. A més, sempre s’anima als assistents a ballar al ritme de la música i les cançons

Aquesta necessitat de trobar balladors per a que el Bureo sigue un espectacle complet, ha portat a l’organització a ubicar el recital a la Plaça Colon, zona de pas de molta gent. L’estratègia ha funcionat i als pocs minuts de sonar la música un grup de persones s’ha animat a participar.

El Bureo és, abans de tot, música popular i ball, una tradició que els nostres avantpassats fomentaven per a passar-ho bé als masos i pobles de l’interior i que ara amb iniciatives com aquesta de l’Early Music, s’intenta recuperar.

Directe