El salvament en platges de Peníscola aposta per l’ús de vehicles elèctrics i de baixes emissions

La moto aquàtica incorpora el sistema Ultra Low Emission

L’àrea de Platges de l’Ajuntament de Peníscola ha compartit avui la seua aposta per la reducció d’emissions quan ha comunicat que part de la seua flota de vehicles incorpora ja motors elèctrics o de molt baixes emissions.

És el cas de la moto aquàtica que incorpora el sistema Ultra Low Emission; aquest vehicle s’empra en la intervenció en rescats aquàtics i no és completament elèctric per a garantir la seua total autonomia en qualsevol situació.

Aquesta setmana, a més, s’ha incorporat al servei un nou vehicle d’intervenció ràpida en la zona d’arena, en aquest cas totalment elèctric i de zero emissions.

“Es tracta de xicotetes accions que sumen en la nostra aposta per la sostenibilitat, la preservació de l’entorn i la reducció d’emissions” ha valorat la regidora de l’àrea, Raquel París, que ha comprovat de primera mà les novetats en els vehicles del servei.

El servei de la platja de Peníscola compta amb 18 socorristes situats en 5 postes diferents distribuïdes en tota la platja i també compta amb 9 torres amb vigilància situades entre els mòduls.

El servei compta amb 2 patrons per a manejar les embarcacions, així com un coordinador i dos tècnics sanitaris i ambulància per a cobrir qualsevol atenció d’emergència.

Per al servei també es compta amb un vehicle 4×4 per a poder traslladar-se davant qualsevol emergència en tota la costa, un dron amb elements de salvament, taules de rescat, tubs de rescat, prismàtics per a la vigilància i walkie-talkie per a la comunicació de tot el personal.

Directe