El nou recorregut de l’N-232 ja està obert al transit

A meitat vesprada del dia de la inauguració circulen els primers vehicles

A meitat vesprada del 20 de juliol, només unes hores després de la seua inauguració, la carretera N-232 al seu pas pel Port de Querol i el Pont de la Bota, ja s’ha obert al públic i ja han circulat els primers vehicles, tal i com s’informa des de la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana i com han compartit els primers usuaris a través de les xarxes socials.

Són els primers en comprovar, de primera mà, la notable millora del nou traçat, que escurça entre 10 i 15 minuts el temps de circulació per aquest port, i es redueix el desnivell existent amb un pendent més progressiu.

Alhora, augmenta la seguretat d’aquesta carretera per la qual circulen diàriament prop de 3.000 vehicles, dels quals un 16% són pesats, al que també contribueix la creació d’un nou carril per a vehicles lents.

Els navegadors Tom Tom
ja l’incorporen

Com a curiositat, el traçat acabat d’estrenar ja apareix als navegadors Tom Tom, però a darreres hores de la vesprada de dimecres encara no figurava ni a google maps ni a Mapes d’Apple. El twitter que informa sobre notícies Apple Maps, Google Maps, Waze i TomTom es preguntava quin seran els primers en tindre-ho actualitzat.

El port del Querol, en la carretera N-232, és la principal via de comunicació entre les comarques castellonenques del Maestrazgo i dels Ports i de l’aragonesa del Baix Aragó.

En total, per al desenvolupament d’aquest projecte s’han realitzat tretze noves estructures, de les quals nou són viaductes. Destaca el del Barranc de la Bota, amb 432 metres de longitud, un pas superior, dos passos inferiors i un fals túnel de 42,5 metres de longitud.

Després de la inauguració del tram del port de Querol només quedaria un últim tram de la carretera N-232 a la província de Castelló per condicionar, en concret el que transcorre entre La Torreta i Morella Sud, el projecte de la qual va ser aprovat pel Ministeri de Transports el mes d’abril passat, amb un pressupost de 17,6 milions d’euros.

Directe