La Diputació invertirà 8,6 milions per a la digitalització de l’ús urbà de l’aigua

Coordinarà als 127 municipis menuts per a accedir als fons europeus en gestió hídrica

La Diputació de Castelló invertirà 8,6 milions d’euros per a la digitalització del cicle urbà de l’aigua, per tal de garantir el control i qualitat de l’aigua gràcies a la monitoratge d’aquestes variables.

El diputat encarregat del Cicle Integral de l’Aigua, Ignasi Garcia, ha explicat que l’ens supramunicipal coordinarà als 127 municipis de menys de 20.000 habitants de les comarques de Castelló per a accedir als fons europeus en gestió hídrica.

“El que busquem és fer una inversió de més de 8 milions d’euros en digitalització de la gestió de l’aigua, que ens permet no només tindre control sanitari sinó també el fet de ser més eficients per a poder detectar abans les fugues i tractar de gestionar millor un recurs que és bàsic per als nostres pobles”, ha expressat Garcia.

Segons ha detallat el diputat de Sostenibilitat, aquest recurs és clau per a la millora de l’eficiència, la reducció de les pèrdues en les xarxes de subministrament d’aigua que permet l’estalvi tant de l’aigua com de l’energia, l’augment de la seguretat del subministrament i la seguretat de les infraestructures hidràuliques.

Per altra banda, també assegura la millora de la qualitat en les xarxes de subministrament d’aigua de les depuradores, així com el servei de manteniment dels equips de cloració d’aigua potable de 71 municipis de la província de Castelló, amb població inferior a 5.000 habitants.

En definitiva, aquest sistema és una oportunitat per millorar la gestió des de la captació de l’aigua associada al domini públic hidràulic, la potabilització, la distribució, telelectura, sanejament, depuració i la seua devolució al domini públic hidràulic a través dels processos de depuració associats, que inclouen la gestió dels episodis de pluja i els desnonaments dels sistemes de sanejament.

Directe