61.000 persones de 100 pobles menuts ja tenen caixer al seu poble

La Generalitat ha instal·lat 128 caixers a través del conveni amb CaixaBank

La directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT), Jeannette Segarra, ha anunciat que la Generalitat “facilita ja els serveis financers bàsics a més de 61.000 valencians i valencianes, garantint el seu accés a uns serveis amb els quals no comptaven, evitant-los llargs desplaçaments i fomentant l’activitat econòmica en molts municipis que es troben en risc de despoblació”, després de finalitzar la instal·lació automàtics en petites poblacions de la Comunitat Valenciana.

El Consell ha culminat la instal·lació i posada en marxa de 128 caixers automàtics en 118 localitats i nuclis de població de la Comunitat Valenciana mitjançant un acord amb l’entitat bancària CaixaBank.

L’actuació, que ha comptat amb una inversió per part de la Generalitat de 7,8 milions d’euros, ha beneficiat a més de 12.000 persones a la província de Castelló, on s’han instal·lat 52 caixers; a prop de 40.000 a la província de València, amb la posada en marxa de 56 caixers, i a més de 9.200 persones a la província d’Alacant, amb 20 caixers.

Segarra ha destacat la importància d’aquesta iniciativa que “busca millorar la qualitat de vida de les persones residents en aquestes poblacions”, garantint la igualtat d’accés als serveis bàsics i, ha afegit que, a més dels habitants d’aquestes poblacions, la instal·lació dels caixers també beneficia als seus visitants, que solen multiplicar-se els caps de setmana i en època estival.

La directora de AVANT ha recordat que la Comunitat Valenciana ha estat “pionera” en el desenvolupament d’un model de lluita contra l’exclusió financera que està servint d’exemple a altres comunitats, com Galícia, Navarra, La Rioja i Cantàbria, que “desitgen replicar aquesta mesura”, que ha despertat també l’interès del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital.

▸ Nous caixers

Segarrra ha recordat que des de l’Agenda Valenciana Antidespoblament s’està treballant en la redacció d’una resolució que permeti redistribuir set caixers automàtics que han quedat pendents per renúncia dels municipis adjudicataris, entre altres poblacions que ho han sol·licitat.

Així mateix, la directora de AVANT ha assegurat que “des del Govern valencià continuem treballant en aquest projecte per a garantir aquests serveis en aquells municipis on s’hagin quedat sense sucursal bancària, a través de nous acords com el que s’està desenvolupant amb Correus”, ja que “l’única condició que ha posat la Generalitat per a ser beneficiaris d’aquesta mesura és haver-se quedat sense aquests serveis”.

52 caixers nous
a la província de Castelló

A la província de Castelló, s’han instal·lat caixers en les poblacions d’Aín, l’Alcúdia de Veo, Ares del Maestrat, Castellfort, Xiva, Eslida, Herbers, la Jana, La Mata, Olocau del Rei, Palanques, Portell, Serratella, Sant Rafael del Rio, Tírig, la Todolella, Vilar de Canes, Venda de Sant Antonio (Cabanes), Villores, Sorita, Algímia d’Almonesir, Almedíxer, Aranyel, Argeleta, Aiòder, Begís, Benafeer, Castellnou, Caudiel, Chovar, Cirat, Cortes d’Arenós, Sant Vicent de Piedrahita (Cortes d’Arenós), Espadella, Fanzara, les Fonts d’Aiòder, Geldo, Lludient, Matet, Montant, Pina de Moltalgrao, la Pobla d’Arenós, Sot de Ferrer, Teresa, Toga, Toràs, el Toro, Torre-xiva, la Vall d’Almonesir, Vallibona, Vilanova de la Reina i Sucaina.

Directe