La Diputació i l’UJI inicien el termini de presentació de sol·licituds per al Programa Talent Rural

Ofereix 12 places en un període presentació de documents fins al 25 de juliol

La Universitat Jaume I, amb la col·laboració de la Diputació de Castelló, ha iniciat el termini de presentació de sol·licituds per al Programa Talent Rural d’aquest curs lectiu, que disposa de 12 places i estarà obert fins al 25 de juliol.

El diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals, Pau Ferrando, ha destacat l’activació d’aquest programa «que apropa el coneixement i talent de l’alumnat als municipis d’interior per tal de fomentar sinergies professionals i vitals durant el període de pràctiques en entitats rurals».

Per això, aquest programa està dirigit als i les estudiants de l’UJI que volen aprendre a través de la realització de pràctiques externes, concordants amb els seus estudis i qualificació, en entitats públiques i privades les quals, pel fet d’estar situades en poblacions rurals xicotetes, són desconegudes i tenen dificultats per a atraure-hi el talent.

En la seua tercera edició, el programa «Talent Rural» contempla fins a un màxim de 12 ajudes en empreses de municipis de l’interior de la província de Castelló de menys de 3.000 habitants que tinguen menys de 250 treballadors o treballadores. En concret, les ofertes estan dirigides a estudiants de 14 titulacions, nou graus i cinc màsters amb perfils diversos en els municipis de Navajas, la Salzadella, Montanejos, Xert, Viver, les Coves de Vinromà, Albocàsser, Culla, Morella, la Vall d’Alba i Sant Mateu.

↳ Les ajudes mensuals a les alumnes comprenen
▸ allotjament ▸ fins a 400 € bruts/mes
▸ ajuda a l’estudi ▸ 300 euros bruts/mes
▸ despeses d’alta de Seguretat Social

Les despeses d’allotjament s’hauran de justificar presentant les corresponents factures.

Per altra banda, l’empresa haurà d’aportar la quota a la Seguretat Social que li corresponga i a més, voluntàriament, podrà ampliar l’ajuda a l’estudi. No obstant això, en cap cas la pràctica suposa una relació laboral i les possibles contingències estan cobertes amb l’assegurança escolar o amb l’assegurança contractada a l’efecte per a majors de 28 anys.

Directe