María José Martínez, persona destacada en l’àmbit de l’acció social 2022

És voluntària de Creu Roja, on forma part de l’àrea d’Intervenció Social i dona suport a persones vulnerables

El plenari del Consell Municipal de Benestar Social ha acordat proposar María José Martínez Manrique com a Persona Destacada en l’Àmbit de l’Acció Social de l’any 2022 pel seu treball com a voluntària de Creu Roja Benicarló.

María José Martínez és membre de l’entitat des de 2014, on desenvolupa tasques de suport a persones vulnerables i lidera iniciatives per a aconseguir fons que cobrisquen les necessitats de les persones usuàries de Creu Roja. Actualment, és vicepresidenta del Comité Local, forma part de l’àrea d’Intervenció Social i és tutora de les persones que s’incorporen per primera vegada al món del voluntariat.

Nascuda a Guadalajara el 1959, María José Martínez es va instal·lar de molt jove a Benicarló, on ha viscut i on ha desenvolupat la seua trajectòria professional com a administrativa.

Des de Creu Roja, destaquen el seu «talant obert i il·lusionant, la seua discreció i la seua capacitat de trobar solucions als problemes més difícils» i assenyalen que «ni les seues circumstàncies personals ni tan sols la pandèmia han aturat les ganes de María José Martínez de continuar treballant per les persones desafavorides».

A més de Creu Roja, també ha col·laborat activament amb altres entitats socials com Càritas i ha format part de l’Associació de Bombos de la Salle durant 9 anys.

La proposta de nomenament l’encapçala Creu Roja Benicarló, entitat de la qual forma part des del 2014 com a voluntària i a la qual ha dedicat bona part del seu temps lliure durant els últims anys.

La proposta es debatrà el proper dilluns a la Comissió Informativa de Serveis Socials i Polítiques Inclusives i s’aprovarà en el Ple ordinari del proper 28 de juliol.

Directe